IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASIM LJAJIĆ POVODOM UBISTVA U PRIBOJU! Država mora da pokaže da niko nije iznad zakona! (foto, video)

“Ervin Ć. (35) bio je žrtva krvničkog prebijanja, koje je nažalost rezultiralo njegovom smrću. Prema dostupnim informacijama, vinovnik ovog nasilnog čina je sugrađanin Igor A. (28), koji je pripadnik MUP- a.

PRIBOJ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 21: V- 2023, 17: 44… RASIM LJAJIĆ POVODOM UBISTVA U PRIBOJU! Država mora da pokaže da niko nije iznad zakona! (foto, video)

Danas smo sa velikom tugom primili vijest o stravičnom događaju koji se dogodio tokom noći u Priboju, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije na čijem je čelu Rasim Ljajić.

Ovaj incident je izuzetno zabrinjavajući, posebno imajući u vidu činjenicu da je vinovnik pripadnik MUP- a, organa zaduženog za očuvanje reda i bezbjednosti građana, navodi se u saopštenju.

SDP traži da država hitno reaguje i preduzme sve neophodne mijere kako bi se vinovnik ovog stravičnog događaja priveo pravdi i najstrožije sankcionisao. Država mora da pokaže da niko nije iznad zakona i svi moraju snositi odgovornost za svoje postupke. 

U ovom trenutku svi treba da budemo uz porodicu nastradalog Ervina. Gubitak voljene osobe je nenadoknadiv i teško je pronaći riječi utjehe. Kao društvo, moramo pronaći snage da podržimo porodicu u ovim teškim trenucima i da se izdignemo iznad ovog stravičnog događaja- poručuju iz SDP i dodaje

Čitaj još:   PLJEVLJA: Oštre reakcije na skandalozan prijedlog nove koalicione vlasti, DPS- BS biće protiv imenovanja predloženih funkcionera... (foto)

– Najmanje što nam sada treba jeste podsticanje međuetničkih tenzija. Ovaj incident ne sme biti povod za širenje međunacionalne netrpeljivosti. Kao društvo, moramo biti svesni da nasilje ne sme definisati naše međusobne odnose i da je osuda i sankcionisanje ovakvih dela obaveza svakoga od nas. SDP poziva nadležne institucije da hitno preduzmu sve mere kako bi se osiguralo pravno procesuiranje vinovnika, kao i da se sprovede temeljna istraga koja će rasvetliti sve okolnosti ovog incidenta. Očekujemo da pravda bude zadovoljena i da se odgovorni za ovo zlodelo suoče s posledicama svojih dela.

U ovim teškim trenucima, apelujemo na sve građane da ostanu smireni i da pokažu solidarnost prema porodici nastradalog, nagalašvaju iz SDP- a.

izvor republika.rs