IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SDP u kampanju „Za našu kuću“ krenuo sa LOVĆENA: Građani su naša jedina koalicija u očuvanju i izgradnji CRNE GORE… (foto)

SDP je otpočela kampanju za parlamentarne izbore tradicionalnim okupljanjem na Lovćenu povodom Dana nezavisnosti, kojim povodom je organizovano druženje sa članovima, simpatizerima i brojnim građanima.

SDP na parlamentarnim izborim nastupa samostalno, sa sloganom „Za našu kuću“, a kampanja za izbore kreće sa Lovćena jer je on, iako jedan od najviših vrhova Crne Gore, zapravo temelj crnogorske kuće.

Nikola Đurašković, gradonačelnik Cetinja i nosilac liste SDP- a, naglasio je da su temelji naše kuće, nažalost, danas debelo potkopani. „Temelje naše kuće potkopala je DPS- ova politika korupcije, nepotizma i bogaćenja pojedinaca.

Sad su navukli nove kapute, ali i dalje ni milimetra ne odstupaju od starih politika i ljudi. Još će puno vremena proći dok shvate da im treba promjena, ali danas je to brod koji tone. Nećemo dopustiti da zajedno sa sobom povuku i Crnu Goru“– rekao je Đurašković te dodao da bi ugrožene temelje naše kuće Crne Gore mogli iskoristiti i oni koji se deklarativno pozivaju na Europu, a zapravo sanjaju otvoreni Balkan u kojem imaju rezervne položaje. 

„U našoj kući Crnoj Gori ima mjesta za sve, ali odluke moramo uvijek da donosimo sami, bez uplitanja sa strane. Građani su naša jedina koalicija u očuvanju i izgradnji Crne Gore. Ne znamo što se sjutra skriva iz ćoška, ni koji su planovi novih partija, ali znamo da građani Crne Gore znaju simbolično značenje kuće i da niko ne smije da dira u nju. Krenuli smo u kampanju očuvanja i izgradnje naše kuće i pozivamo sve kojima je stalo do tih vrijednosti da nam se pridruže“– zaključio je Đurašković.

Čitaj još:   Karantin i epidemija donijeli im posao života i brdo para, sad ne znaju šta će s njima... (foto)

Samostalan izlazak na izbore komentarisala je i Amina Cikotić koja se posebno osvrnula na činjenicu da su djelovi naše kuće Crne Gore zapostavljeni i sve prazniji, što se posebno odnosi na sjever zemlje. Cikotić je istakla da patriotizam danas nijesu velike riječi, već se ljubav prema našoj kući mora pokazivati ulaganjem u zapostavljene dijelove i brigom za sve ranjive kategorije naših građana.

„SDP kreće u kampanju u kojoj će naglašavati da u našoj kući ne smije biti ljudi koji sebi ne mogu priuštiti sve skuplje lijekove, da se ženama ne smije prijetiti otkazom nakon što zatrudne, kao i da se u našoj kući Crnoj Gori moraju ugodno i sigurno osjećati sve manjine koje u njoj žive“, istakla je Cikotić, posebno se osvrnuvši na kraju na hrabrost i vjerodostojnost SDP-a koja je, uprkos pojedinim pogrešnim procjenama kroz ovih 30 godina, ostala čista i vjerna pravim vrijednostima koje su u temelju naše kuće. 

Čitaj još:   TRIK KOJIM VAM SE HLJEB VIŠE NEĆE MRVITI: Pekari ga sjeku ovako, kriške bez mrvica!!! (foto)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more