IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO KAKO I KAD PARTIJSKA KNJIŽICA VAŽI VIŠE OD DIPLOME: Opština Nikšić masovno zapošljava podmladak Nove srpske demokratije… (foto)

Partijsko zapošljavanje i dalje drži primat kad je u pitanju popunjavanje pozicija, što na državnom nivou, što na lokalnom nivou…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 23: V- 2023, 15: 44… EVO KAKO I KAD PARTIJSKA KNJIŽICA VAŽI VIŠE OD DIPLOME: Opština Nikšić masovno zapošljava podmladak Nove srpske demokratije… (foto)

Da partije više nemaju nikakvih obzira prema građanima i da ih samo interesuje otplata dugova prema svojim glasačima pokazuje i zapošljavanje u Opštini Nikšić, koja ne haje ni za činjenicu da zapošljava ljude sa srednjom školom, kad se samo u toj opštini na birou nalazi više stotina visokoškolaca.

Nikšić

Iako je avgustovska većina na svim lokalnim izborima na sva usta govorila da će raskrstiti sa partijskim zapošljavanjem i da će profesionalne reference biti jedini kriterijum kojim će se rukovoditi prilikom zapošljavanja, od toga se nije desilo ništa.

Naprotiv, krenuli su još jače, da bukvalno na pozicijama od domara do direktora zapošljavaju članove i simpatizere svojih aprtija tako vraćajući dugove njihovih glasova koji su dobili na izborima.

I dok su ponegdje makar vodili računa da odgovorne pozicije pokrivaju ljudi sa fakultetskim obrazovanjem u Opštini Nikšić ne misle mnogo o tom detalju , pa na neodređeno vrijeme zapošljavaju osobe sa završenom srednjom školom.

Čitaj još:   SKANDAL U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: "Žensko dijete će na svijet doći ako odluči muška glava porodice"

U konkretnom slučaju najnovijeg zaposlenja, posao u sekretarijatima te opštine dobili su članovi mladih Nove srpske demokratije (NSD), partije iz koje “sasvim slučajno” dolazi i aktuelni predsjednik opštine Marko Kovačević.

Više crnogorsku javnost i nečude napisi u medijima da nakon završenih izbora kreće raspodjela funkcija i otimanje oko toga kome će pripasti koji dio kolača. Očigledno da to nije dovoljno, pa sada, makar u opštini Nikšić i za mjesta referenata za raznorazne poslove biraju i svoj podmladak čisto da zacementiraju svoje pozicije.

Tako su krajem aprila ove godine zaposlili dvije osobe iz podmlatka NSD Saru Dendić i Nikolu Gajovića na pozicijama referentkinja za administrativno tehničke poslove i referent za ovjeru potpisa.

Iako su u oba slučaja mogli da biraju između više kandidata iz Opštine su samo njima poznatom sistemom bodovanja odlučili da baš podmladak Nove srpske demokratije ima sve potrebno što sekretarijatu u toj opštini treba, nakon čega su ih zaposlili na neodređeno vrijeme.

I dok na stotine visoko obrazovanih ljudi, od čega velika većina bez ikakvih političkih aspiracija i pripadnosti, čami na birou rada, partije na vlasti daju prednost svojim partijskim kadrovima ne mareći mnogo za njihove sposobnosti, jer partijska knjižica i dalje otvara sva vrata.

Čitaj još:   SAČEKUŠA: Izrešetan muškarac kod vrtića, BORE MU SE ZA ŽIVOT...

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more