Regija

IZNENAĐENJE I U JUNU: Danas uglavnom sunčano, narednih dana pljuskovi i grmljavine, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Zatopljenje koje je uslijedilo u dane vikenda zadržat će se do srijede, u popodnevnim satima u središnjim područjima doći će do povećane naoblake koja će usloviti kraće lokalne pljuskove…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 23: V- 2023, 08: 44… IZNENAĐENJE I U JUNU: Danas uglavnom sunčano, narednih dana pljuskovi i grmljavine, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok je u kotlinskim dijelovima bilo magle i niskih oblaka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 7 stepeni, Bugojno 9, Drvar, Ivan-sedlo i Sokolac 10, Široki Brijeg i Srebrenica 11, Sarajevo, Zenica i Zvornik 12, Livno 13, Banja Luka, Bihać i Sanski Most 14, Doboj i Tuzla 15, Bijeljina, Prijedor, Stolac i Trebinje 16, Gradačac 17, Mostar i Neum 18 stepeni Celzijusevih.

U Sarajevu će danas biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

utorak, 23.05.2023. godine
Jutarnji i prijepodnevni sati ugodniji, sa više svježine, potom bi, usljed porasta temperatura i južine, kod hroničnih bolesnika moglo doći do djelimičnog jačanja tegoba. Osjetljivim osobama preporučuje se suzdržavanje od težih aktivnosti u drugom dijelu dana. Također, poželjno je laganije se odjenuti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opšta slika će biti lošija u centralnim i istočnim dijelovima zemlje.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana, odnosno do petka.

Tako nas sutra očekuje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i dio noći širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

Za četvrtak se u Bosni prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prijepodne pretežno sunčano. Poslijepodne porast oblačnosti praćen pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu do 26 stepeni.

Meteorolozi za petak najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu do 26 stepeni Celzijusevih…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Miodrag VLAHOVIĆ: Sve osim podrške Rezoluciji o Srebrenci bila bi ogromna SRAMOTA za Crnu Goru! (foto)

Sve osim glasa “za” bi bila ogromna sramota za Crnu Goru. Ostale političke greške i…

1 sat ago

DRAGAN Bursać: Izljev Vučićevog ludila na crnogorski mozak… (foto)

Hoće li MILOJKO Spajić sa vladom na terapiju ili po novu dozu srbovanja? Ovakva vremena…

1 sat ago

TUGA: Na Ahiret preselila supruga muftije Muamera, UMEJA Abu Taha Zukorlić- PALESTINKA O KOJOJ SE MALO ZNA… (foto)

Dvije i po godine od smrti muftije Muamera Zukorlića, na Ahiret je preselila njegova supruga Umeja Abu Taha…

1 sat ago

EMIR Suljagić OČITAO LEKCIJU Vladi RS- a: Sutra će u Srebrenici održati sjednicu, odgovorio na Dodikovu najavu posjete Potočarima… (fotoö vıdeo)

Memorijalni centar Srebrenica- Potočari odbio je zahtjev Vlade Republike Srpske da ministri i premijer polože…

2 sata ago

IVICA PULJIĆ, IZ NEW YORKA: „Kaže ALEKSANDAR Vučić, da se obratio medijima. Nešto kuka oko rezolucije, sada i dno ima- dno…“ (foto, video)

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona redovio izvještava o događajima vezanim za Rezoluciju…

6 sati ago

POMRAČENJE UMA Aleksandra VUČIĆA: „Ludilo je eskaliralo… Jadni mi. Ovo je nerealno…“ (foto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz New Yorka da Srbi nisu genocidan narod i dodao da…

6 sati ago

This website uses cookies.