IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAJ DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas pretežno vedro jutro, u Tuzli izmjereno 18 stepeni C, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

U srijedu. 1. maja, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u cijeloj Bosni i Hercegovini, najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 30, 04. 2024… 08: 42… MAJ DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas pretežno vedro jutro, u Tuzli izmjereno 18 stepeni C, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Zadnji dan aprila na prostoru Bosne i Hercegovine proteći će u stabilnim vremenskim prilikama uz umjerenu oblačnost.

Danas će u preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 23 do 29 °C.

Temperature zraka u osam sati: Bjelašnica 6; Široki Brijeg, Sokolac 8; Srebrenica 9; Banja Luka, Bugojno, Ivan-sedlo, Zvornik 10; Bihać, Prijedor, Sanski Most 11; Gradačac, Zenica 12; Livno 13; Sarajevo, Trebinje 15; Doboj 16; Mostar, Neum 17; Tuzla 18 stepeni Celzija. 

Sunčanije u jutarnjim satima. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a tokom noći širom zemlje kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C”, naveli su naši meteorolozi.

Čitaj još:   KRVAVA NOĆ: Žrtve u pucnjavi u baru, napadač ubijen...

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura zraka oko 25 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom…

četvrtak 2. maja, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 23 °C. 

petak 3. maja, pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 19 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ako ste planirali putovati u Hrvatsku, prognozu su malo bolje – posebno na Jadranu.

Kiša bi nekima mogla kvariti planove za tradicionalni Prvomajski grah ili roštilj.

Kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske, u srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom, ponajprije u krajevima uz Jadran te na Jadranu. Puhat će jugo, a past će i temperature, meteorolozi navode kako će biti manje toplo.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 19. februar 2021. godine...

Kakva će biti prognolza po gradovima u Hrvatskoj, pogledajte na linku OVDJE.

izvor iBalkan,net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more