IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošnjački poslanici traže odgovornost za ubistvo u Priboju… (foto, video)

Narodni poslanici Jahja Fehratović i Muamer Bačevac zatražili su danas hitnu reakciju nadležnih državnih organa na hapšenju i kažnjavanju policajca Igora A. (28), koji je osumnjičen da je u Priboju ubio Ervina Ćelahmetovića (35)...

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 24: V- 2023, 00: 44… Bošnjački poslanici traže odgovornost za ubistvo u Priboju… (foto, video)

Samostalni poslanik Jahja Fehratović pitao je na početku sjednice Skupštine Srbije da li će policajac specijalnih jedinica koji je ubio čovjeka u Priboju biti pravedno kažnjen, prenosi radio Sto plus.

On je naveo da je prije dvije večeri policajac Srbin ubio 35-ogodišnjeg Bošnjaka i da niko iz Priboja ne želi da se ta situacija politizuje, ali da se ne može zaboraviti da je prijetnji, uvreda i pritisaka bilo i ranije.

Fehratović je podsjetio kako su ranije pojedinci pjevali “Božić je, pucaj u džamije”, da je tada rečeno kako će oni biti procesuirani, ali da je reakcija izostala, te je sve vodilo ka najtežim zločinima, kakav je ovaj koji je počinio Igor A.

Čitaj još:   Miodrag ŽIVKOVIĆ: SAD se vraćaju na Balkan u mnogo ozbiljnijem formatu, našem mrcvarenju približava se kraj... (foto)

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac rekao je da je danas u Priboju dan žalosti i da je takvu odluku donijela opština u kojoj četiri petine čine Srbi, jer su odnosi Srba i Bošnjaka u većini slučajeva dobri.

I on se osvrnuo na incident iz aprila kada je grupa policajaca iz Priboja na proslavi pjevala neprimjerenu pjesmu.

BONUS VIDEO: SZS SAOPŠTENJE POVODOM UBISTVA U PRIBOJU

“Ja sam i tada rekao da dobre odnose Srba i Bošnjaka treba graditi pažljivo, kontinuirano i da je to težak put. A ljude koje prave takve incidente kazniti za primjer i javno”, rekao je Bačevac.

On je tražio od ministra da mu dostavi kako su ti ljudi sankcionisani i da policajac čije su školovanje plaćali svi građani i kojeg i sada plaćaju da ih štiti, što prije bude kažnjen za ubistvo.

BONUS VIDEO: SDP SAOPŠTENJE POVODOM UBISTVA U PRIBOJU

Izvor: Radiostoplus.com

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more