IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI VELIKI SKANDAL: NARKO TENISERKA OSTAJE IZA REŠETAKA- Uhvaćena sa drogom u “smartu” punom droge u društvu maloljetnika… (foto)

Osumnjičena se nalazi u pritvoru koji prema posljednjem rješenju suda može trajati do 10. juna 2023. godine.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda 24: V- 2023, 00: 44… NOVI VELIKI SKANDAL: NARKO TENISERKA OSTAJE IZA REŠETAKA- Uhvaćena sa drogom u “smartu” punom droge u društvu maloljetnika… (foto)

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Jelene M. (20) zbog sumnje da je zajedno s maloljetnom osobom, prema kojoj se vodi odvojen postupak, po prethodnom dogovoru neovlašteno, radi daljnje prodaje, prenosila opojnu drogu i to oko 8.5 kilograma marihuane, piše Blic.rs.

Optužnicom, koja je predana Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenoj se na teret stavlja krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u suizvršilaštvu”. Za ovo krivično djelo zapriječena kazna zatvora je od tri do 12 godina.

Postoji opravdana sumnja da se Jelena M. 12. marta ove godine zajedno s maloljetnom osobom odvezla automobilom marke “Smart” do Kopaonika, do mjesta Novo selo i od NN lica preuzela jednu crnu putnu torbu u kojoj se nalazilo ukupno 8.5 kilograma marihuane upakirane u 20 paketa i stavila je u prtljažnik.

Čitaj još:   PAZARSKI- SANDŽAČKI POSEDAK ponovo sa vama- NEDELJA u 20h

Prilikom povratka za Beograd osumnjičene je zaustavila policija i uhapsila ih.

Osumnjičena se nalazi u pritvoru koji prema posljednjem rješenju suda može trajati do 10. juna 2023. godine.

Jelena je povremeno držala satove tenisa, a u automobilu su je prilikom pretresa pronađeni i teniski reketi, pored droge.

Novinari Blica u martu su posjetili kraj iz kojeg dolazi uhapšena tinejdžerica, a susjedi su bili u šoku nakon što su saznali da je prevozila drogu. Mnogi od njih nisu mogli vjerovati da je marihuana njena, jer kako kažu, potiče iz normalne porodice.

“Ona je jedno vrijeme razmišljala da ode u inostranstvo studirati. Imala je povredu ruke, pa se zbog toga prestala profesionalno baviti tenisom i počela trenirati djecu. Šokirala sam se kada sam čula, ne mogu vjerovati da je to njeno. Majka joj je odgajateljica, a otac kamiondžija”, ispričala je tada susjeda.

BONUS VIDEO: KRILA HEROIN U VEKNAMA HLEBA Ovo je uhapšena dilerka iz Bačke Palanke!

izvor (SB)