IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STANKO Radulović: ”Pomirenje” po mjeri velikosrpskog nacionalizma i fašizma… (foto)

Može pomirenje sa Slovencima, ali samo pod uslovom da oni prihvate da su nekada bili Srbi i da su poslije postali ”austrijski konjušari”…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 24: V- 2023, 09: 44… STANKO Radulović: ”Pomirenje” po mjeri velikosrpskog nacionalizma i fašizma… (foto)

Piše: Stanko Radulović

Mislim da je krajnje vrijeme da se jednom zauvijek javni nastupi profesionalnih srpskih političara u Crnoj Gori okarakterišu stvarnim imenima – NACIONALIZAM I FAŠIZAM!

Jer nakon nedavne izjave poslanice nacionalističke partije Nova srpska demokratija – Jelene Božović, postalo je očigledno što za (veliko)Srbe znači pomirenje. Za tu nacionalističko-političku kategoriju pomirenje sa ostalim narodima može da dođe u obzir, ali samo pod njihovim uslovima, odnosno da svi pristanu na njihovu diktaturu.

Može pomirenje sa Slovencima, ali samo pod uslovom da oni prihvate da su nekada bili Srbi i da su poslije postali ”austrijski konjušari”.

Sa Hrvatima može pomirenje samo ako prihvate da su ”pokatoličeni Srbi” i da su isključivi krivci za rat u Hrvatskoj, te da su samo oni činili ratne zločine i genocid. Nije bitno što su i Srbi 1991. godine protjerali Hrvate sa teritorije RSK, ako se to pominje od pomirenja nema ništa.

Sa ljudima iz BiH, pogotovo islamske vjeroispovijesti, može do pomirenja da dođe samo ako se ne pominje Srebrenica i opsada Sarajeva, logor Omarska kod Prijedora i naravno ako prihvate da su svi oni islamizirani Srbi…

U Crnoj Gori je pomirenje nemoguće, osim ako Crnogorci prihvate da ne postoje, da su komunistički nakot, izmišljena nacija, da ne postoji crnogorski jezik i da se za državne simbole prihvate oni koji su osmišljeni u Beogradu.

Čitaj još:   LUKA Cicmil- ”POP KOJI SJEDI” biće kažnjen zbog nepoštovanja HIMNE...

Velikosrpska ”logika” glasi ovako – pomirićemo se u Crnoj Gori, samo ako vi Crnogorci prihvatite naše ultimatume i naše želje, to nam gotovo svakodnevno poručuju Srbi sa raznih adresa i to nije nacionalizam, to je po njima ljubav!

Pa nećemo Jelena zastavu koju vi hoćete, nećemo promjene Ustava koje vam šalju i diktiraju iz Beograda.

Zamislite da ja živim u Beogradu i da ne priznajem simbole države Srbije i da tražim izmjene simbola države, da ne ustajem na himnu Srbije, da tražim promjene izgleda zastave. Velike su šanse da bi me odmah proglasili fašistom i stigmatizovali za sva vremena!

E vidite, kada bih ne toliko mrzio simbole države Srbije i samu Srbiju i Srbe, nikada ne bih pošao u Srbiju, a kamoli živio u njoj, a vi ste državi u kojoj živite zajahali na kičmu, vrijeđate i omalovažavate najbrojniji crnogorski narod. I hoćete da se pomirimo tako što ćemo mi pristati na vaš fašizam i još smatrati da je to u redu i da je to demokratija!?

Proteklih nekoliko nedjelja u Beogradu su se organizovali masovni protesti. Mnogi kažu da je bilo i više od 100.000 demonstranata. Na tim protestima, u glavnom gradu Srbije, zamislite, nije bilo zastava Republike Srbije. Je li moguće da u Srbiji u glavnom gradu Srbije, Srbi ne mašu zastavama Srbije?

Čitaj još:   KO, HOĆE DA LAŽE: Treba da bude, onda ubedljiv, to kažu iskusni lažovi, u tome cijeli je ŠTOS... (foto)

Znate zašto ne mašu? Zato što mahanje zastavama u svakoj prilici nije patriotizam. Međutim, mahanje zastavom strane države u Crnoj Gori neko iz ko zna kakvih patoloških razloga smatra za patriotizam!

Ponašanje koje ispoljava Božović i njeni istomišljenici, u svakoj normalnoj zemlji svijeta zove se veleizdaja! Ali ne i u Crnoj Gori, nažalost.

izvor akruelno.me

DRAGAN Bursać: Nož, žica, Podgorica! (foto)

Ono što sad Podgorica i Crna Gora prelaze u pola Read more

VIC DANA: Mo­že li ČOČE ože­nje­n ČOVJEK da bu­de sre­ćan? (foto)

Započnite jutro nasmijani uz vic dana o ĐETIĆU... BUDVA: Regija, Read more