IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDRAG Bošković: DRITAN Abazović zloupotrebljava najvažnije institucije u državi… (foto, video)

Nije nam bio potreban Fridom Haus kako bismo vidjeli da u našoj državi u posljednje dvije i po godine propadaju sve vrijednosti na kojima je počivala savremena Crna Gora, kazao je poslanik DPS-a Predrag Bošković u emisiji “Pressing” Gradske RTV.

Ističe da je demokratija urušena i da Vlada i “tehnički premijer” u Crnoj Gori primjenjuju nedemokratske metode.

Govoreći o toku izborne kampanje, Bošković kaže da je zadovoljan kampanjom koalicije “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”.

“Mislim da je to nešto što je primjereno uslovima u kakvima Crna Gora danas živi– uslovima populizma, probuđenog nacionalizma i svega onoga čega bi Crna Gora trebala da se kloni. Lista koja je ponuđena, oslobođena je repova prošlosti i na taj način stvorila novu ponudu građanima koji mogu prepoznati da je DPS održao riječ, napravio radikalnu reformu i samim tim omogućio da izbori 11. juna budu prilika da se Crna Gora vrati građanskoj, evropskoj i antifašističkoj tvorevini”, navodi Bošković.

Prema njegovim riječima, nakon povlačenja dugogodišnjeg predsjednika države, Vlade i DPS- a Mila Đukanovića, imamo cunami na drugoj strani političkog spektra.

“Pojedine partije, koalicije i savezi koji su postojali dosta dugo urušavaju se zato što više ne postoji neko vezivno tkivo, osim mržnja koja je postojala prema Đukanoviću i oni nestaju sa političke scene, što će pokazati i parlamentarni izbori”, kaže Bošković.

Čitaj još:   PREDRAG Bošković: Ljudi bez časti i obraza ne zaslužuju komentar, ali kad napadaju časne i sposobne zaslužuju svaku osudu i prezir... (foto)

Nakon izbora, dodaje, lider PzP- a Nebojša Medojević neće biti poslanik crnogorskog parlamenta.

“Mislim da će mnogi sa tog političkog spektra završiti na smetlištu političke istorije”, smatra Bošković.

Naglašava da je Crna Gora u posljednje dvije i po godine zaustavljena na putu ka evropskim integracijama i postala nepouzdan partner NATO-a.

“Imamo urušavanje demokratskih sloboda, a u potpunosti je urušena i sloboda medija. Stranke koje bi teško mogle preći cenzus, apsolutno gospodare političkim nebom Crne Gore i zloupotrebljavaju sve institucije sistema”, kaže Bošković, precizirajući da misli na SNP i URA-u.

“(DritanAbazović je prevarant koji zloupotrebljava najvažnije institucije u državi, čovjek koji je sve uradio da prevari svakoga sa kim je pravio dogovore. Ne čudi što zloupotrebljava ime jedne od najvećih obrazovnih institucija“, navodi Bošković.

On ističe da sva dešavanja na lokalnim i predsjedničkim izborima govore u prilog tome da “sa druge strane” ne postoje autonomne političke stranke koje računaju na određeni broj glasova.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: Zašto Mićovićima može bit’ da šire mržnju, pitajte DRITANA Abazovića... (foto)

“Crkva opredjeljuje koja će partija koliki broj glasova da dobije”, dodaje Bošković.

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more