IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA SAMOĆA! UMRO NAJPOZNATIJI NERADNIK: Punih 50 godina živio BEZ POSLA, bio SVJETSKA LEGENDA, njegove riječi PAMTE SVI… (foto, video)

Skoro 50 godina je živio bez plaćenog posla

HAMBURG: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvtak, 25: V- 2023, 00: 44… VELIKA SAMOĆA! UMRO NAJPOZNATIJI NERADNIK: Punih 50 godina živio BEZ POSLA, bio SVJETSKA LEGENDA, njegove riječi PAMTE SVI… (foto, video)

Preminuo Nijemac koji je najduže živio o državnom trošku: “Svako ko radi je glup”

Njemačkoj je preminuo Arno Dubel, čovjek koji je bio poznat kao ‘najpoznatiji nezaposleni čovjek’, prenosi Fenix Magazin.

Dubel je preminuo u hamburškoj bolnici prije dve nedelje, pišu nemački mediji.

Skoro 50 godina je živio bez plaćenog posla i na račun državne pomoći. Slavio je svoj način života, pa je tako rekao i da je 1976. prekinuo školovanje te da mu socijalno plaća stan i propratne troškove života.

Prije 20 godina proslavio se izjavom ‘Svako ko radi je glup’, a često je gostovao u njemačkim emisijama.

Arno Dübel bio je najdugovječniji građanin Njemačke koji je živio na državnom trošku, a socijalna pomoć plaćala mu je najam stana i ostale troškove, čime se hvalio u talk showovima u Njemačkoj.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. oktobar 2020. godine

Godine 2010. Arno Dübel snimio je pjesmu Der Klugere kippt nach. Njegova estradna karijera nije uspjela – poprskan je pivom i izviždan na prvom nastupu uživo. U međuvremenu je poželio postati i glumac, ali se i to izjalovilo. 1986. obolio je od plućne bolesti, koja je s vremenom postala hronična. Ne zna se je li to i razlog njegove smrti.

BONUS VIDEO: Im Interview: Arno Dübel- Seit über 30 Jahren arbeitslos | MTV Home | MTV Deutschland

iozvor Espreso.rs

EFEKTI I RECEPTI ZLATA VRIJEDNI: Evo kako najlakše možete uštedjeti GORIVO U VOŽNJI… (foto, video)

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, Read more