IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALADIN Paučinac: BRATISLAV Gašić u Priboju sa lokalnim eksponentima režima, isto kao da se sastao sam sa samim sobom… (foto, video)

Došao BRATISLAV Gašić u Priboj i vele sastao se sa predstavnicima lokalne samouprave u Priboju. Da vidimo sa kim se to sastao. Prvi na spisku je predsjednik Opštine Priboj Lazar Rvović. Inače, aktuelni predsjednik OO SNS Priboj i bivši predsjednik OO SRS i sekretar Okružnog odbora SRS. Dakle, istaknuti Šešeljev radikal, a na to i liči…

PRIBOJ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 26: V- 2023, 00: 04… ALADIN Paučinac: BRATISLAV Gašić u Priboju sa lokalnim eksponentima režima, isto kao da se sastao sam sa samim sobom… (foto, video)

Piše: Aladin Paučinac

Sljedeći na spisku je Krsto Janjušević. Najveća mu funkcija sekretar ministarstva, a najvažnija koordinator SNS- a za Zlatiborski, Moravički i Raški okrug. Dakle, Krsto vedri i oblači na ovim prostorima.

Sljedeći na spisku su Fahrudin Alagić, predsjednik OO SPP- a u Priboju, Rejhan Kurtović, također, još jedan sekretar ali u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i dr. Jasminko Toskić, predsjednik OO SDP Priboj. Dakle, sve režimski ljudi…

Posebno bih apostrofirao Rejhana Kurtovića, jer se radi o osobi koja je prošlogodišnje proteste u Pazaru omalovažavala kao i slučajeve Mavrić i Skarep.

Tada je rekao da su to “tamo neka ubistva”. A u oba slučaja je duboko upletena policija baš kao i u ovom novom slučaju u Priboju. Možda i jesu za Rejhana Kurtovića bila to “tamo neka ubistva” jer se nisu zbila u njegovoj rodnoj Sjenici. Međutim, ima on i u Sjenici ubistvo koje bi trebalo da potraga, jer taj slučaj kako se odvija bojim se da ne postane urnek za ovaj slučaj iz Priboja.

Sve u svemu, ministar Gašić se sastao sa lokalnim eksponentima režima, a to je kao da se sastao sam sa samim sobom. Sebet toga, ako se nije sastao sa porodicom rahmetlije, nije ni trebao dolazit u Priboj.

Vidim da je došao u društvu Veselina Milića, načelnika PU Beograd. Naoko totalno nenadležna osoba i osoba koja nema veze sa ovim slučajem. Ali on ima itekako veze.

Što Gašiću ne pitaš Milića ko je bio veza Igoru Avramoviću da se zaposli u Interventnoj u Beogradu?

Čitaj još:   PORUKA GRAĐANIMA: Bakir Izetbegović, čestitao Dan nezavisnosti BiH... (foto i video)

Jer Milić je Pribojac isto kao i Avramović. Sumnjam da je njegov prijem u radni odnos i rad u beogradskoj policiji slučajnost koja nema apsolutno nikakve veze sa Milićem.

Dalje, Gašiću kakva je to potjernica raspisana za Igorom Avramovićem?

Da li ste formirali policijski tim za aktivnu potragu za osumnjičenim? Je l’ crvena Interpolova ili one smiješne poternice kao za nestala lica?

Da li se radi o domaćoj ili međunarodnoj potjernici. Očigledno je da se čovjek krije u nekoj od susjednih zemalja. Koga ste od susjednih zemalja zvanično obavijestili da ga tražite i na koji način?

Zanimljivo je da se svi upinju besomučno da dokažu da zločin nema etničku pozadinu, tj. kako stalno govore da etnička pripadnost nije motiv.

Otkud oni znaju šta je bilo u glavi ubice kad je izvršio ubistvo. Motiv zna samo on. Mi ostali možemo samo da spekulišemo o njegovim motivima za ubistvo. Tako da to njihovo upinjanje da to što je rahmetlija bio Bošnjak i musliman nema veze sa time zašto je ubijen mi govori da tu nešto debelo ne valja i da će tek da zasmrdi.

U svemu ovome zdušno učestvuju režimski rent a Bošnjaci. Ali ono što je krajnje problematično su četiri stvari.

Prva je loša istorija odnosa pribojske policije prema Bošnjacima od 1992. pa naovamo. Da nije nje, ne bi ste svi kao papagaji ponavljali da ovo ubistvo nema veze ni sa vjerom ni sa nacijom.

Druga, što se takvo ponašanje pribojske policije ne sankcioniše adekvatno. Treća, što je u lokalu imalo 5 do 6 pripadnika policije, vojske i BIA- e i što niko od prisutnih nije spriječio to ubistvo. I četvrto što kada se ubistvo već desilo niko nije pokušao da zadrži i uhapsi ubicu.

Ustvari, oni su bili glavni pomagači u njegovom bjekstvu. To što su uhapšene samo tri osobe za pomaganje u bjekstvu je finta da bi se umirio narod. Ima tu još da se bište i trijebi.

Granična policija i PS Priboj su zreli za jednu veliku namiru i pospremanje. Gašiću, ako ti je cilj poštena i profesionalna policija u Priboju sve da ih otpustiš manje ćeš pogrešit nego da ih zadržiš. Ovo troje što je uhapšeno je samo vrh ledenog brega šta bi tu trebalo da se poradi da bi se oni doveli u red.

Čitaj još:   Kad je HATAR Vučića preči od hatara SOPSTVENOG NARODA...

Na kraju želim da kažem da svako primećuje da kao papagaji ponavljate svi redom mantru o skladnim međunacionalnim odnosima i suživotu u Priboju.

Međutim, o kakvom skladu i suživotu se stvarno radi najbolje dokazuje činjenica da malo malo iz Priboja dolaze vijesti o slučajevima u kojima su Bošnjaci oštećena strana. A u većini tih slučajeva policajci su glavni vinovnici tih incidenata.

Ja da sam ministar policije zabrinuo bih se kakvu to policiju imam i ko su mi policajci u Priboju. Ali ti savesti nemaš, to se vidjelo i pri padu helikoptera, tako da od tebe ne očekujem da podneseš ostavku iako si odavno zreo za to.

izvor sandžačke.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more