IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRMI, PUŠE, PADA: Prognoza za vikend ne obećava, pretežno oblačno sa pljuskovima, kad stiže stabilnije vrijeme… (foto)

Izgledni su i obilniji pljuskovi u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna do 28°C…

SARAJEVO: Regiija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26: V- 2023, 09: 04… GRMI, PUŠE, PADA: Prognoza za vikend ne obećava, pretežno oblačno sa pljuskovima, kad stiže stabilnije vrijeme… (foto)

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, a pljuskovi su registrovani u centralnim i sjeveroistočnim područjima, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ)…

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati: Bjelašnica šest; Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo 13; Bihać, Livno, Široki Brijeg i Srebrenica 14; Sanski Most, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 15; Zenica 16; Bijeljina i Doboj 17; Banja Luka, Gradačac, Prijedor i Trebinje 18; Neum 20; Mostar 21 stepen.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Bosni su izgledni i obilniji pljuskovi. U Hercegovini se padavine očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Sarajevu preovladava pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

petak 26.05.2023. godine
Biometeorološke prilike su loše. U Bosni većim dijelom dana, usljed izraženije nestabilnosti, u Hercegovini i na jugozapadu, nakon vedrijeg i ugodnijeg jutra, sa poslijepodnevnim satima i promjenom vremena, kod osjetljivih osoba će povremeno dolaziti do jačanja tegoba. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, nesanice, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od jačih napora.

Čitaj još:   APOSTOLSKI ODLAZAK U PROŠLOST: I dok padaju, služe interesima Crkve Srbije

U subotu će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom na sjeveru, jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepena, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni.

U nedjelju se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme. Razvoj oblačnosti širom zemlje će usloviti pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena, na jugu zemlje do 27 stepeni.

Čitaj još:   ZABRINUTI FANOVI "Marija Šerifović ima problema sa zdravljem..."

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena, na jugu zemlje do 26 stepeni C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more