Regija

GRMI, PUŠE, PADA: Prognoza za vikend ne obećava, pretežno oblačno sa pljuskovima, kad stiže stabilnije vrijeme… (foto)

Izgledni su i obilniji pljuskovi u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna do 28°C…

SARAJEVO: Regiija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26: V- 2023, 09: 04… GRMI, PUŠE, PADA: Prognoza za vikend ne obećava, pretežno oblačno sa pljuskovima, kad stiže stabilnije vrijeme… (foto)

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, a pljuskovi su registrovani u centralnim i sjeveroistočnim područjima, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ)…

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati: Bjelašnica šest; Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo 13; Bihać, Livno, Široki Brijeg i Srebrenica 14; Sanski Most, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 15; Zenica 16; Bijeljina i Doboj 17; Banja Luka, Gradačac, Prijedor i Trebinje 18; Neum 20; Mostar 21 stepen.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Bosni su izgledni i obilniji pljuskovi. U Hercegovini se padavine očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Sarajevu preovladava pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

petak 26.05.2023. godine
Biometeorološke prilike su loše. U Bosni većim dijelom dana, usljed izraženije nestabilnosti, u Hercegovini i na jugozapadu, nakon vedrijeg i ugodnijeg jutra, sa poslijepodnevnim satima i promjenom vremena, kod osjetljivih osoba će povremeno dolaziti do jačanja tegoba. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, nesanice, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od jačih napora.

U subotu će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom na sjeveru, jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepena, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni.

U nedjelju se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme. Razvoj oblačnosti širom zemlje će usloviti pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena, na jugu zemlje do 26 stepeni C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: Mostarac u rano jutro sreo komšiju kako ulazi u haustor sav prljav, onda– urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, petak, 03, 05. 2024…17: 42……

6 sati ago

Aleksandar VUČIĆ NA RUBU NERVNOG SLOMA: “Britanci su POJAČALI SNAGU REZOLUCIJE sa tri nova amandmana!”… (foto, video)

“Mi smo uputili pismo i Nijemcima i Ruandi sa našim primjedbama, molbama i zahtjevima. Nikakav…

6 sati ago

Koje zemlje su sponzori UN- ove Rezolucije o genocidu u Srebrenici?- “Ko se protivi Rezoluciji?” (foto, video)

Rezoluciju je do 2. maja sponzoriralo 28 zemalja, a Al Jazeerin novinar koji izvještava iz…

6 sati ago

ZAGREB: Hrvatska i službeno sponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Hrvatska se pridružila kosponzorima Rezolucije o Srebrenici koju su predložile Njemačka i Ruanda, a o…

7 sati ago

Dnevni horoskop za 4. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan rasterećen,…

8 sati ago

VATROSLAV Belan: Velikosrbi nikako da nauče- Crnu Goru niko nije predao, niti će se ona predati… (foto)

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan osvrnuo se na izjavu premijera Srbije Miloša Vučevića koji je…

10 sati ago

This website uses cookies.