IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VOJA Brajović: ”Svaki istaknuti glumac u SRBIJI okupiti će na pijaci više ljudi, nego Ana Brnabić na mitingu”… (foto)

Glumac Voja Brajović rekao je danas da je “budalasta” izjava predsjednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darka Glišića da bi glumci kojima se ne sviđa režim trebalo da “idu negdje drugde da glume”.

Brajović je agenciji Beta kazao da je teško komentarisati budalaste izjave koje su loše i po onoga ko ih izgovora.”Takve izjave imaju za cilj da se javne ličnosti stave van značaja i utjecaja u društvu. Oni ne razumiju da će takve izjave naići na osudu i među njihovim pristalicama.

Taj gospodin bi vjerovatno prvo promjenio glumce, a onda i narod. Ne mogu da razumijem tu vrstu poriva. Ovde se radi o pokušaju da se čitava glumačka branša podijeli”, ocjenio je Brajović.

Dodao je da je upućivanje “nepodobnih” glumaca da “idu negdje drugde da glume”, isto kao kada bi rekli da poslanici kojima se ne dopada Skupština mogu da idu u skupštinu neke druge države.

“Kakve ima veze da li se umjetnik slaže ili ne slaže s režimom. Pa zar treba da se u umjetnosti dijelimo po osnovu političkog opredjeljenja. Svaki umjetnik služi svome narodu. Svakom umjetniku je dat dar od boga da unapredi civilizacijski napredak i obogati duh svog naroda”, rekao je proslavljeni srpski glumac.

Čitaj još:   JELENA NIKAD EMOTIVNIJA: Uputila se u Istanbul, jer joj je to najbolje utočište...

Na pitanje zbog čega je Srpskoj naprednoj stranci problem to što glumci učestvuju na protestima građana “Stop nasilju u Srbiji”, Brajović je rekao da će svaki istaknuti glumac okupiti na pijaci više ljudi, nego Ana Brnabić (premijerka Srbije) na mitingu.

Predsjednik Izvršnog odbora SNS- a Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da “idu negde drugde da glume”.

Glišić je gostujući u četvrtak na televiziji Hepi kazao da čudi što neki glumci idu na proteste rame uz rame s onima u čije vrijeme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

“Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vrijeme bivše vlasti, a u vrijeme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mjesečno. A ne valja vam (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemoj da glumite, idite negde drugdje pa glumite!”, poručio je Glišić.

izvor: BETA

Čitaj još:   BERLIN Dojče vele: Početak kraja Donalda Trampa???
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more