IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEUGODNA IZNENAĐENJA: Vrijeme u narednih nekoliko dana, negdje sunčano, a ponegdje pljuskovi i grmljavina… (foto)

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom…

SARAJEVO: BiH, Znimljivosti, vijesti, subota, 27: V- 2023, 09: 04… NEUGODNA IZNENAĐENJA: Vrijeme u narednih nekoliko dana, negdje sunčano, a ponegdje pljuskovi i grmljavina… (foto)

U Bosni danas djelomično vedro sa pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom na sjeveru, jugu i jugoistoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 C.

U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom na sjeveru, jugu i jugoistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna do 28°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Sredinom dana su mogući prolazni pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

Čitaj još:   Evo, kako vrijeme se očekuje u regionu za vikend...

subota 27.05.2023. godine
Nastavlja se period promjenljivih biometeoroloških prilika. U Bosni će preovladavati nestabilno vrijeme, usljed čega bi se mogle pojačati tegobe kod osjetljivih osoba. U Hercegovini ugodnije tokom prijepodneva, u drugom dijelu dana sa padavinama, sparno i uz lošiju opštu sliku. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, dekoncentracije, glavobolje, umora. Povoljna okolnost je što bi uz više svježine i mirniji san, noćni sati ipak trebali biti ugodniji.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna do 28°C.

U ponedjeljak nestabilno vrijeme. Razvoj konvektivne oblačnosti širom zemlje će usloviti pljuskove sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14°C, a dnevna do 27°C.

U utorak nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna do 26°C.

izvor iBalkan.net

DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana…

DANAS U jutaranjim satima i prijepodne sa slabom kišom, ponegdje Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more