IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS U SARAJEVU: Mjesto stravične nesreće u kojoj je poginula mlada doktorica Azra Spahić! (foto, video)

Doktorica Azra Spahić smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sarajevskom naselju Marindvor oko 23:30 sati…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 27: V- 2023, 17: 04… UŽAS U SARAJEVU: Mjesto stravične nesreće u kojoj je poginula mlada doktorica Azra Spahić! (foto, video)

Armin Berberović više puta vozio bez dozvole: Imao više od 2.000 KM neplaćenih kazni…

U Sarajevu na Marindvoru je sinoć pola sata uoči ponoći Armin Berberović, upravljajući mercedesom usmrtio Azru Spahić, mladu doktoricu, a teško povrijedio njenu prijateljicu. 

Armin Berberović zvani BERBA rođen 1996. godine iz Sarajeva, vozeći Mercedes, na pješačkom prijelazu na Marin Dvoru proutrokovao tragičnu saobraćajnu nesreću, u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić.

Vozilom je upravljao Armin Berberović zvani Berba, koji je uhapšen. Prilikom vožnje u krvi je imao 0,41 promila alkohola, te je vozio brže od ograničenja. Nakon što je udario djevojke, nije se odmah zaustavio, nego je udario u saobraćajni znak, potom u zid.

On je, prema informacijama iz MUP-a, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ FBiH (teška krivična djela djela protiv sigurnosti javnog prometa), u vezi s KD iz člana 332 KZ FBiH (ugrožavanje javnog prometa).

Čitaj još:   UŽAS U SARAJEVU: Bačena eksplozivna naprava na supermarket… (foto)

Prema Krivičnom zakonu FBiH, kazna za ova krivična djela je minimalno godinu dana, a može ići i do osam godina zatvora.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim.

Kako navode, do nesreće je došlo u 23:30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, u općini Centar Sarajevo.

Rodbina, prijatelji i kolege opraštaju se od mlade doktorice, a društvo traži odlučnu reakciju!

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE.

BONUS VIDEO: Mjesto nesreće u kojoj je poginula doktorica Azra Spahić a teško povrijeđena njena prijateljica

izvor iBalkan.net/ agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more