IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednica Kosova VJOŠA Osmani: “Ilegalne srpske strukture pretvorene u kriminalne bande, napale kosovsku policiju, KFOR i novinare”… (foto, video)

„Oni koji sprovode naređenja srpskog predsjednika Aleksandra Vučića kako bi destabilizovali sjever Kosova, moraju biti privedeni pravdi“, istakla je VJOŠA Osmani.

PRIŠTINA: Kosovo. Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 29: V- 2023, 19: 34… Predsjednica Kosova VJOŠA Osmani: “Ilegalne srpske strukture pretvorene u kriminalne bande, napale kosovsku policiju, KFOR i novinare”… (foto, video)

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da tenzije na sjeveru izazivaju “ilegalne srpske strukture pretvorene u kriminalne bande” koje su napale kosovsku policiju, službenike KFOR- a i novinare.

Osmani je objavom na Tviteru osudila nasilje na sjeveru, a predsjednika Srbije Aleksandra Vučića optužila za destabilizaciju sjevera zemlje.

“Ove neprihvatljive akte nasilja moraju svi da osude. Oni izvršavaju Vučićeve naloge za destabilizaciju severa Kosova moraju da se suoče sa pravdom”, napisala je predsednica.

Ilegalne srpske strukture, pretvorene u kriminalne bande, napale su kosovsku policiju, pripadnike KFOR-a i novinare, rekla je predsjednica Kosova Vjosa Osmani povodom događaja na sjeveru Kosova.

Čitaj još:   ANKARA: U Turskoj od koronavirusa izliječeno 1.846 osoba... (foto)

Kako ističe, svi treba da osude ove neprihvatljive akte nasilja…

Od jutra 29. maja, grupe Srba protestuju u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću zbog nasilnog ulaska novih gradonačelnika opština na sjeveru u opštinske zgrade u petak, 26. maja.

Protiv demonstranata, okupljenih ispred zgrade opštine Zvečan, intervenisale su trupe mirovne misije NATO- a na Kosovu, KFOR.

Tokom akcije čule su se eksplozije sa suzavcem i šok granatama, a na vojnike su bacane kamenice, flaše i molotovljevi kokteli.

Ekipa Radija Slobodna Evropa videla je i povređene vojnike KFOR- a na terenu.

BONUS VIDEO: Policia e KFOR- i, nga protesta paqesore deri tek eskalimi: Krejt çka ndodhi ne Zveçan

izvor Radio Slobodna Evropa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more