IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SASVIM NOVO SAZNANJE, KOJE PONIŠTAVA SVE ŠTO SE ZNA O KOSTI K. DJEČAKU- UBICI: Otkriće ljekara baca novo svjetlo na slučaj masakra u “Ribnikaru” (foto, video)

Kako bi se odgonetnuo ključ koji je bio okidač za ovakav strašan zločin, čitav tim psihijatara i psihologa svakodnevno ispituje i posmatra maloletnog ubicu. Kao jedan od faktora koji su mogli dovesti do ovakve nesreće pominje se odnos sa roditeljima.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 29: V- 2023, 00: 34… SASVIM NOVO SAZNANJE, KOJE PONIŠTAVA SVE ŠTO SE ZNA O KOSTI K. DJEČAKU- UBICI: Otkriće ljekara baca novo svjetlo na slučaj masakra u “Ribnikaru” (foto, video)

Maloljetni dječak (13) koji je 3. maja ubio osmero vršnjaka i čuvara škole OŠ “Vladinsav Robnikar” na Vračaru, dok je deveto djete umrlo kasnije u bolnici od posledica upucavanje, navodno se osilio i gotovo svakog dana zahteva da bude pušten na slobodu iz psihijatrijske ustanove, jer tvrdi da “nema više razloga da boravi u bolnici”. Ipak, šanse da su to dogodi su praktično nikakve…

Kako bi se odgonetnuo ključ koji je bio okidač za ovakav strašan zločin, čitav tim psihijatara i psihologa svakodnevno ispituje i posmatra maloletnog ubicu. Kao jedan od faktora koji su mogli dovesti do ovakve nesreće pominje se odnos sa roditeljima…

Stručnjaci istražuju odnos dječaka sa svojom majkom

Kako “Blic” prenosi, ljekari će, što je i uobičajeno u ovim slučajevima, posebno ispitati dječakov odnos prema majci i da li tu kod ovog 13- godišnjaka postoje određene negativne emocije.

Čitaj još:   Novi Pazar: SNIMAK MASOVNE TUČE u kafiću koji se nalazi u centru grada... (foto, video)

Prema dosad raspoloživim podacima, majka jeste spartanski forsirala dječaka da u školi i mimo nje bude bolji od drugih, mada to nikada ne može biti jedini i glavni uzrok zašto je dječak, uslovno rečeno, “pukao”. Mnogo je hiperambicioznih roditelja u Srbiji, pa njihova djeca nisu masovne ubice.

Svakako, za dječaka ubicu je testovima utvrđeno da ima prosječnu inteligenciju i da nije “genije”, kako su ga roditelji predstavljali i oslovljavali, i kako se najpre mislilo s obzirom na studioznost s kojom je planirao masovno ubistvo.

Majka dječaka ubice saslušana u policiji: Tvrdila da ništa nije znala

Otac dječaka je još ranije priveden i određeno mu je zadržavanje, dok je majka na slobodi. Po službenoj dužnosti, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet u vezi sa masakrom u OŠ “Vladimir Ribnikar” kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke stiču elementi krivičnog djela. Konkretno se ispituje krivično djelo “zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica” iz čl. 193 Krivičnog zakonika.

Majka dječaka ubice, inače naučna radnica i profesorka na fakultetu, saslušana je u srijedu u Policijskoj upravi za grad Beograd. Kako prenose beogradski mediji, navela je da ni na koji način niko nije mogao da pretpostavi da će njen sin da počini masovno ubistvo.

Gradskom centru za socijalni rad je naloženo da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka ubice i o tome dostavi izvejštaj Tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa. Ukoliko se utvrdi odgovornost majke, njoj prete tri godine zatvora.

Čitaj još:   STRAVA: Preletio kroz crveno, udario dva pješaka, ženu usmrtio na licu mjesta... (foto)

BONUS VIDEO: Šta je Kostu K. navelo da počini ovakav zločin? | URANAK1

izvor (SD)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more