IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Vlada mora da riješi problem šovinističkih napada… (foto)

Porast mržnje i šovinizma na našim fudbalskim stadionima upravo se dešava u posljednje tri godine, koliko i traje proces potpunog unižavanja građanske Crne Gore i relativizacije svake situacije koja je donedavno bila nezamisliva u crnogorskom društvu, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

U “korteu” pred finale Kupa Crne Gore u fudbalu, navijači fudbalskog kluba Sutjeska juče su u blizini stadiona pod Goricom uzvikivali “Nož, žica Podgorica”.

Iz DPS-a navode da je sinoćni događaj iz Podgorice nastavak “trenda propasti” koji, kako kažu, ne zaobilazi sportska borilišta.

“Sjetićemo se izliva šovinizma 2021. godine na utakmici Budućnost – Dečić, takođe u finalu Kupa Crne Gore, tada na račun Albanaca kao i sramnih događaja iz 2022. godine, sa utakmice Petrovac– Jezero, kada se dio crnogorske javnosti zgražavao na dotad nezapamćenom primjeru šovinizma iz mržnje, podstaknutog direktno iz rukovodstva jednog prvoligaškog kluba”, dodali su.

Čitaj još:   VELJA NEVOLJA NA DRUGOJ STRANI DRINE: Političari i funkcioneri iz RS radili za Belivuka? (foto i video)

Iz te partije smatraju da je uzaludno očekivati od trenutne Vlade da se pozabave tim problemom.

“Ipak, obećavamo građanima da će naredna vlast, u kojoj će biti DPS, sa svim nadležnim institucijama, počev od FSCG do Uprave policije, istrajavati u rješavanju ovog problema – koji ne smije da bude novo lice crnogorskog klupskog fudbala”, zaključuju iz DPS- a.

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more