IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO ĐUKANOVIĆ O NAVIJAČIMA FK SUTJESKA KOJI SKANDIRAJU ‘NOŽ, ŽICA, PODGORICA’: Govor mržnje ne smije biti ignorisan… (foto, video)

Milo Đukanović se oglasio na Twitteru gdje je prokomentirao incident na utakmici u Podgorici.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 30: V- 2023, 10: 34… MILO ĐUKANOVIĆ O NAVIJAČIMA FK SUTJESKA KOJI SKANDIRAJU ‘NOŽ, ŽICA, PODGORICA’: Govor mržnje ne smije biti ignorisan… (foto, video)

Niko se od najviših crnogorskih zvaničnika još nije oglasio nakon što su navijači FK Sutjeska skandirali “nož, žica, Podgorica”.

-Skandiranje fudbalskih navijača uoči finalne utakmice crnogorskog kupa još jedna je potvrda ozbiljne devastacije našeg društva, i direktna posljedica tolerisanja ili podstrekivanja nacionalističkih ispada i ekstremizma od strane različitih aktera na javnoj sceni– napisao je on na Twitteru. 

Pred finalnu utakmicu Kupa Crne Gore između Sutjeske i Arsenala, navijači Sutjeske iz Nikšića su poveli užasno skandiranje.

Video se širi društvenim mrežama i naišao je na osudu medija u Crnoj Gori.

Čitaj još:   NAPUSTIO NAS JE Dr Abedin Adžović: Vrsni ljekar, istinski humanista i funkcioner DPS- a... (foto)

Korteo sa navijačima Sutjeske u blizini stadiona pod Goricom, orio je sramotnim uzvicima.

Pozivi na reakcije vlasti

Skandiranje su osudile opozicijske stranke, ali se niko od najviših crnogorskih zvaničnika još nije oglasio nakon što su navijači nikšićkog kluba sinoć uoči utakmice skandirali “nož, žica, Podgorica”, što je aluzija na veličanje genocida u Srebrenici.

Nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje (CGO) snažno je osudila nacionalistički izliv mržnje navijača FK Sutjeska koji je, kako je saopšteno, s pravom zgrozio mnoge građane Crne Gore.

BONUS VIDEO: Navijači FK Sutjeska skandiraju “Nož, žica, Podgorica” 29 05 2023

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more