IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U PRIBOJU: TUŽILAC ODBACIO KRIVIČNU PRIJAVU ZA PJEVANJE “BOŽIĆ JE, PUCAJ U DŽAMIJE”… (foto, video)

Na sam dan dženaze ubijenom Pribojcu Ervinu Ćelahmetoviću od strane policijskog službenika Igora Avramovića, 23.05.2023. godine, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Užicu Veljko Lazić donio je rješenje kojim se odbacuje krivična prijava protiv Nikole Damjanovića i ostalih za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje a zbog pjevanja fašističkih stihova “Božić je, pucaj u džamije” na ulicama Priboja, 7. januara 2022. godine.

Kako se navodi u rješenju, razlozi za odbacivanje krivične prijave su to što niko od prisutnih svjedoka nije čuo da neko pjeva “Božić je, pucaj u džamije”, te da u izvještaju koji je podnio Nacionalni centra za kriminalističku forenziku, a koji je vještačio video zapis, stoji da jedna od osoba sa snimka otvara usta u jednom vremenskom intervalu, ali da se ne može utvrditi da li izgovara riječi “Božić je, pucaj u džamije”, prenosi SANA.

Čitaj još:   Racija u centru Novog Pazara (Video)

Tužilaštvo dalje nalazi da postoji mogućnost da je da je snimak u pogledu zvuka montiran, odnosno falisifikovan u smislu da se zvučno umjetno riječi koje u realnom događaju i pjevanju nisu izgovorene.

Kako saznaje Agencija SANA, obzirom da su dijelovi iskaza svjedoka u rješenju navedeni suprotno realnim iskazima pred tužilaštvom, te da nisu izvedeni svi dokazi, sa više instanci najavljuje se preduzimanje pravnih aktivnosti kako bi se ovakva skandalozna odluka osporila.

Rješenje objavljujemo u cjelosti:

BONUS VIDEO: Fašizam u Priboju- Božić je, pucaj u džamije

izvor: SANA

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more