IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković iz Rožaja: Bez koalicije “Zajedno!” nema politički stabilne i istinski evropske vlade… (foto, video)

DANIJEL Živković je u Rožaju kazao da za razliku od situacije sa političkim oponentima, građani sa koalicijom DPS– SD– LP– DUA znaju na čemu su…

ROŽAJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 31. 05. 2022… 17: 38… DANIJEL Živković iz Rožaja: Bez koalicije “Zajedno!” nema politički stabilne i istinski evropske vlade… (foto, video)

Siguran sam da nakon 11. juna nema stabilne, političke i evropske vlade bez ove koalicije! Odgovorno vam tvrdim, kao nosilac ove liste, Rožajke i Rožajci će biti zastupljeni u izvršnoj vlasti koja bude kreirana u narednom periodu, sa sigurnošću je poručio Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”, na sinoć održanoj tribini u Rožajama.

On je kazao da za razliku od situacije sa političkim oponentima, građani sa koalicijom DPS – SD – LP – DUA znaju na čemu su.

“Glas upućen ovoj koaliciji nikad neće biti predat na oltar izdaje i prodaje nacionalnih interesa. A mjera ove vlasti je bila nula eura za sjever Crne Gore! Zato građani sjevera Crne Gore treba dobro da procijene kome će dati povjerenje u narednom vremenskom periodu”, rekao je v.d. predsjednika DPS-a.

Obraćajući se građankama i građanima Rožaja on je kazao.

“Ako se već zahvaljujemo za onih 91,3% podrške obnovi državnosti, ako se već zahvaljujemo za to da ste čvrsto stajali na temelju vrijednosti kojima pripadaju ove politike, onda je vrijeme i da vam se zahvalimo na pravi način.

Tako što ćete biti zastupljeni u izvršnoj vlasti i tako što ćete se boriti za svoj kraj i za razvoj sjevera Crne Gore”, saopštio je Živković i na kraju pozvao da se, u cilju izgradnje bolje budućnosti naše države, izađe na ove izbore i iz punog srca zaokruži broj 10.

Na tribini je govorio i potpredsjednik DPS- a i kandidat za poslanika Jevto Eraković koji se osvrnuo na izjavu jednog lidera pokreta Evropa sad da “DPS više ne postoji i da je to relikt Komunističke partije Jugoslavije”.

Jevto Eraković

“Jasno je svima vama koliko smo jaki i koliko postojimo i u Rožajama i u Crnoj Gori, i da ovo predstavlja samo jedan alibi za koaliranje sa onim koji negiraju ovu državu, sa onima koji žele da unište ovu državu i sa onima koji žele da unište građanski karakter naše države.

Mi želimo da mu poručimo – i njemu i sličnima – da moraju da se opredijele da li žele antifašistički pogled na ovu našu državu ili žele nešto drugo. Antifašizam znamo šta je bio u nekim ranijim vremenima, a on je danas jedan drugačiji pogled gdje poštujemo jedni druge, poštujemo različitosti i gdje prije svega želimo da očuvamo građansku Crnu Goru”, istakao je Eraković.

Čitaj još:   DPS: Nema društvenog pomirenja dok Kovačević ne ode sa funkcije predsjednika Opštine NIKŠIĆ... (foto, video)

Prisutne je pozdravila i kandidatkinja sa liste, Seniha Tahirović, koja je tom prilikom rekla da su predstojeći izbori šansa da Crnu Goru vratimo na put evropskih integracija.

“Svjedoci smo u kakav nas bezdan vode oni koji odlučuju o našim sudbinama u posljedne dvije i po godine. Mi smo se kao partija već dokazali da smo društveno odgovorni, da smo partija koja se zalaže za dobro svih građana Crne Gore, te da se borimo i da ćemo se uvijek boriti za našu jedinu kuću – Crnu Goru”, poručila je Tahirović i dodala.

Seniha Tahirović

“Ono što je meni posebno značajno, pored uslova za napredovanje mojih učenika, kao majci djeteta sa teškoćama u razvoju, jeste trud da se takvim licima posebno pomogne. Nažalost, ove osobe su potpuno zaboravljene i zapostavljene u posljednje dvije i po godine. Samo oni koji razumiju realne potrebe građana mogu društvo mijenjati nabolje”, konstatovala je ona i na kraju izlaganja pozvala da se 11. juna da glas mladim, obrazovanim, iskusnim i odgovornim ljudima koji će zajedno voditi brigu za bolji život svih građana Crne Gore.

Kandidat za poslanika i portparol SD-a Nikola Zirojević rekao je da u prethodne tri godine živimo u jednoj drugačijoj Crnoj Gori.

“Mi živimo u jednoj veoma teškoj atmosferi u kojoj se zbog toga što se drugačije zovete ili zbog toga što se ne krstite nego klanjate, ćerate iz vaših domova, atmosferi u kojoj se ne osjećate bezbjedno sa vašim porodicama. To dobro znamo svi mi, to dobro zna i naš nosilac liste koji dolazi iz takve sredine gdje su možda manjinski narodi, odnosno– zašto ne reći Muslimani, najviše ugroženi u prethodne tri godine”, kazao je Zirojević.

Nikola Zirojević

On je istakao da je Rožaje grad koji se nalazi na tromeđi, grad iz kojeg se dolazi i u susjednu Srbiju i u susjedno Kosovo, te da je sramno da kao grad sa toliko potencijala izgleda ovako kako danas izgleda.

“Koliko god mi Crnogorci mislili da je ovo naša kuća i da smo mi najviše dopinijeli, ne smijemo zaboraviti da je ovdje bilo 91,3% za DA 21. maja 2006. godine i da ni u jednom mjestu u Crnoj Gori nijesmo imali toliki procenat glasova za nezavisnost kao što smo ga imali u Rožajama”, jasan je Zirojević.

Čitaj još:   BERLIN: Angela Merkel odbacila glasine da će tražiti peti mandat... (foto i video)

Kandidat sa liste i član Predsjedništva LP Ammar Borančić zahvalio je građankama i građanima Rožaja na tome što su, kako je ocijenio, u svakom vremenu bili čvrst bedem države Crne Gore iako ona nije u svakom vremenu znala to da cijeni.

Ammar Borančić

“Vi ste se prema njoj odnosili kao prema vašoj jedinoj majci, i devedesetih godina i 2006. godine i dan danas ste vi čvrsta brana i branik građanske i multietničke Crne Gore”, rekao je on.

Borančić se potom osvrnuo i na samu izbornu listu.

“Mladi ljudi sa naše liste nude potpuno novu paradigmu političkog života u Crnoj Gori. Avangardna ponuda izborne liste jeste naš snažan, odgovor na ono što su realne potrebe društva i ono što su izazovi ovoga vremena. Ovo je principijelna koalicija i mi ostajemo jedina svijetla tačka koju okupljaju ideje, uvjerenja i vizija drugačije Crne Gore”, zaključio je Borančić.

BONUS VIDEO: Bez koalicije “ZAJEDNO!” nema politički stabilne i istinski evropske vlade!

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more