IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EDI Rama: “Srpska vojska na granici sa Kosovom ima moć ravnu nuli”… (foto, video)

Premijer Albanije Edi Rama kaže da je raspoređivanje jedinica Vojske Srbije na administrativnom prelazu sa Kosovom politička predstava iz Beograda…

BRATISLAVA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 31. 05. 2022… 18: 38… EDI Rama: “Srpska vojska na granici sa Kosovom ima moć ravnu nuli”… (foto, video)

EDI Rama je u Bratislavi, na panelu o Balkanu “Otvoreni putevi: Balkan ponovo u poslu”, dodao da srpska vojska “na granici sa Kosovom ima moć ravnu nuli”.

“To je kao da se meksička vojska pojavljuje na američkoj granici. Šta može da uradi? Ništa!”, povukao je paralelu Rama, naglašavajući da veoma poštuje Meksiko, ali je u ovom slučaju govorio o njihovoj vojnoj moći.

Naglasio je da mnogo toga što se dešava na sjeveru Kosova ima veze sa unutrašnjom politikom.

Čitaj još:   EDI Rama: Nije Open Balkan moja kompanija, fokusiramo se na Berlinski proces; DRITAN Abazović: Od regionalnih inicijativa možemo samo imati koristi... (foto, video)

EDI RAMA je rekao da je jedino rešenje za nastalu situaciju u zemlji primena sporazuma za normalizaciju odnosa dvije zemlje.

Panelu je prisustvovao i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačeski, koji je skrenuo pažnju na Ohridski okvirni sporazum koji je diplomatskim putem regulisao odnose dvije etničke grupe, albanske i makedonske u ovoj zemlji, kao dobar primer za rešavanje nesporazuma.

BONUS VIDEO Tensionet në Kosovë, Rama: Ushtria serbe në kufi zero fuqi, politikë e brendshme!

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more