IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

’’NOŽ, ŽICA, PODGORICA’’ NIJE IM PRVI INCIDENT: Navijači FK Sutjeska ’’osvetlali obraz’’ Crne Gore i u Bugarskoj… (foto)

”Vojvode” su ”osvetlale obraz” Crne Gore i Nikšića u Bugarskoj kad su u julu prošle godine okupirale i opljačkale jednu benzinsku pumpu

Grupa huligana iz Nikšića ”navijači” FK Sutjeska, inspirisana velikosrpskom genocidnom ideologijom koja je zagospodarila ovim gradom od kad je na njegovo čelo došao neočetnik poklonik zločinačke SPC Marko Kovačević Šubara, izazvala je u poneđeljak incident o kome se još uvijek bruji u javnosti.

Prilikom dolaska na utakmicu finala kupa Crne Gore sa Arsenalom navijači Sutjeske, takozvane ’’Vojvode’’ skandirali su “Nož, žica, Podgorica”.

Više državno tužilaštvo u Podgorici samoinicijativno je formiralo predmet nakon sramnog skandiranja, Uprava policije preduzela je aktivnosti iz svoje nadležnosti u saradnji sa postupajućim tužiocem u VDT u Podgorici.

Ovakvo sramno ponašanje osudile su brojne političke partije, nevladine organizacije i javne ličnosti.

Autobus koji je prevozio ”Vojvode” u Bugarsku

Međutim, navijačka grupa FK Sutjeska– “Vojvode” oglasila se na Fejsbuku nakon što je skandiranje “Nož, žica, Podgorica” uoči utakmice finala Kupa Crne Gore izazvalo oštre reakcije javnosti. Navijači FK Sutjeska kažu da ’’skandiranje nema veze sa genocidom’’ kao i da ’’partije pokušavaju da skupe jeftine političke poene’’.

Čitaj još:   PROTEST u Podgorici: Suverenističke stranke da razmisle o bojkotu i povlačenju iz institucija... (foto, video)

Ovakve tvrdnje navijačke grupe iz Nikšića dokazuju da su ili žestoko intelektualno limitirani pa ne shvataju posljedice svojih postupaka, ili se iz čistog bezobrazluka sprdaju sa crnogorskom javnošću.

Da će prije biti da je u pitanju ovo drugo, govori i okolnost da incident u Podgorici nije prvi u izvedbi nikšićkih huligana.

Četrdeset osam navijača Sutjeske privedeno je početkom jula prošle godine, nakon što su ukrali 460 eura vrijednu hranu i piće sa benzinske pumpe u blizini sela Dori Djal, kod bugarskog grada Ljaskov.

Bugarska policija zaustavila je autobus sa navijačima, a onda ga ispratila kod regionalne policijske stanice gdje je navijačima određeno zadržavanje do 24 časa.

Kako je pisao bugarski Novonite.com ’’Vojvode’’ su bukvalno okupirale benzinsku stanicu na glavnom putu Sofija – Varna i počeli da kradu hranu i alkohol. Dakle, neosporna tradicija ”sportskog viteštva”.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: REKONSTRUIŠITE salu Vlade, kako mislite da u nju stane toliko ljudi? (foto)

U.P.A.

izvor: aktuelno.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more