IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKE PRILIKE SVE GORE I GORE: Nestabilno s padavinama, evo gdje će kada i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U četvrtak pretežno oblačno, s tim da se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina, navode iz FHMZ-a BiH…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 31: V- 2023, 07: 44… VREMENSKE PRILIKE SVE GORE I GORE: Nestabilno s padavinama, evo gdje će, kada i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U Bosni i Hercegovine će se i narednih dana zadržati nestabilno vrijeme uz mogućnost kiše, pljuskova i grmljavine.

srijeda 31.05.2023. godine
Promjenljivo vrijeme, kod većine populacije uzrokovaće lošije raspoloženje. Hronični bolesnici mogli bi povremeno imati nešto izraženije tegobe, vezane uz njihove bolesti. Pri tome će u Hercegovini tokom prijepodneva biti ugodnije, sa umjerenim temperaturama. Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati u drugom dijelu dana, kada je preporučljivo umanjiti aktivnosti. U Bosni je, uz izraženiju nestabilnost, izgledna lošija opšta slika od jutarnjih sati.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčanije prije podne s tim da se širom zemlje očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obilniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 28 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Čitaj još:   Dejan želi da širi islam... NE VJERUJETE U SVOJE, PA VAM TUĐE SMETA... (foto)

U petak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro, ali i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obilniji. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu do 28.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni C.

Čitaj još:   Dr Predrag Kon: Pojavila se dva nova žarišta Novi Pazar i Tutin.... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more