IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRUTALNA PORUKA Vladimiru PUTINU: Vučić prišao Zelenskom na Samitu u Moldaviji, rukovali se i razgovarali… (foto, video)

Aleksandar Vučić u okviru drugog samita Evropske političke zajednice, neposredno poslije zajedničke fotografije učesnika, zadržao u neformalnom razgovoru s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

KIŠINJEV: Svijet, Znimljivosti, vijesti, četvrtak, 01. VI. 2022… 19: 38… BRUTALNA PORUKA Vladimiru PUTINU: Vučić prišao Zelenskom na Samitu u Moldaviji, rukovali se i razgovarali… (foto, video)

Kako je javila reporterka FoNeta, Vučić je prišao Zelenskom koji je stajao sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim, predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom Luksemburga Betelom Gzavijerom.

Vučić se rukovao sa Zelenskim s kojim je razgovarao na povratku u zamak Mimi, u kojem se održava Samit, čija je glavna tema bezbjednost Evrope u kontekstu ruske agresije.

Na otvaranju samita evropski lideri su rekli da je mnogo toga u ulogu kada je Rusija u pitanju, navodeći da Rusija predstavlja pretnju po svoje susjedne evropske zemlje.

Čitaj još:   ZAGREB: Još jedan bankomat odletio u vazduh, to je šesti ove godine... (foto, video)

Nekoliko puta su govornici isticali da Rusija imala teritorijalne pretenzije ka Moldaviji.

U fokusu Samita bio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, koji je prvi stigao i pozvao na jedinstvo Evrope. On je istakao da svaka zemlja koja se graniči sa Rusijom mora da bude deo NATO i Evropske unije

BONUS VIDEO- Vučić: Međunarodna zajednica da deluje protiv onih koji eskaliraju situaciju na Kosovu i Metohiji

Izvor: FoNet

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more