IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Horor i tragedija u Frankfurtu: Tinejdžer (16) usmrtio igrača protivničkog tima tokom utakmice… (foto, video)

Nezamisliva tragedija dogodila se na utakmici mladih timova njemačkog Berlina i francuskog Metza, kada je 16- godišnjak francuskog tima ubio godinu dana mlađeg igrača protivničke ekipe.

FRANKFURT: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 01. VI. 2022… 00: 38… Horor i tragedija u Frankfurtu: Mladić (16) usmrtio igrača protivničkog tima tokom utakmice… (foto, video)

Kako je potvrdila njemačka policija, tokom utakmice u okviru German Cup turnira u Frankfurtu došlo je do tuče igrača dva tima malo po završetku utakmice.

Tom prilikom 16- godišnjak iz Metza je godinu dana mlađeg fudbalera nekoliko puta udario u glavu. Mladi Nijemac je ostao bez svijesti, da bi potom preminuo u bolnici od posljedica teških povreda na mozgu.

Kako je navedeno u zapisniku policije do kojeg je došao Frankfurter Zeitung, napadač je prvo žrtvu udario sa dvije pesnice istovremeno u glavu, nakon čega ga je uhvatio za vrat i nekoliko puta ga udario u stomak.

Čitaj još:   Žestoka svađa u vili "Parova" već došlo do tuče i konflikta... (foto i video)

Nakon što je žrtva uspjela da se oslobodi i pokušala da se skloni, napadač je potrčao i svom snagom ga sa leđa udario u glavu, nakon čega je 15- godišnji Nijemac pao.

Tinejdžera su zadržali na aparatima za održavanje života kako bi mogao donirati organe, potvrdila je glasnogovornica tužiteljskog ureda u Frankfurtu za AFP. Preminuli tinejdžer je 15-godišnji junior nogometnog kluba JFC Berlin. 

Metz je objavio kako je klub “u velikom šoku zbog ove tragedije”. Mladić iz Francuske je priveden, i očekuje ga suđenje.

BONUS VIDEO: Nach Gewaltausbruch bei Turnier: Jugendlicher in Lebensgefahr

izvor 24 Sata.hr