IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Gegaj: Veliki strah DRITANA Abazovića… (foto)

Pretpostavljam da, u kakvom strahu je Ura, ista će za sigurno pokazati lice svojeg lidera, zato što neće moći biti protiv takve nonsens deklaracije, a koja je samo marketinški predizborni potez Kneževićeve partije. Jer je neshvatljivo da je priznavanje država u nadležnosti lokalnih samouprava. Mada, iskreno govoreći, pitanje je dana kada će stopama Asanovića i sličnih nastaviti i druge opštine gdje NSD i DNP vrše vlast

U novoformiranoj opštini Zeta očekuje se uskoro rasprava o deklaraciji Kneževićeve partije o povlačenju priznanja Kosova. Demokrate, koji zajedno sa DF vrše vlast u ovoj opštini, su se na početku pozivale na administrativne prepreke.

Ali vidi se u njihovom djelovanju da nije bilo raspoloženja da prije izbora bude rasprave o Kosovu. Dakle, ipak su odlučili da sazovu sjednicu Skupštine. I gle čuda, zakazali na dan parlamentarnih izbora. Ni prije ni poslije, nego taman u 20 sati kada se zatvaraju biračka mjesta i počinje prebrojavanje glasova.

Neko naivan bi rekao da nijesu mogli ranije jer su bili prinuđeni da poštuju zakonske propise da sjednica bude zakazana 15 dana od zahtjeva podnosilaca za njeno održavanje. Tako da je taj termin ispoštovan do kraja. Međutim, nije to bila prepreka da sjednica ne bude ranije sazvana, tj. prije izbora. Interesantna je činjenica da se baš u ovom trenutku Demokratama pridružila u koaliciji Dritanova Ura.

Čitaj još:   PLAV U SUZAMA A CRNA GORA TUGUJE: DA SRCE PREPUKNE- POGINULI MERSIN I ELDINA- Došli na odmor iz Njemačke, čekali su bebu... (foto)

I ptice na grani znaju da je ovaj politički brak, uprkos velikim turbulencijama u njihovim odnosima, sklopljen sa ciljem da Dritanova stranka ne izgubi parlamentarni status, jer joj samostalni izlazak uopšte ne garantuje da će da preskoči cenzus, a što je nonsens za stranku čiji su, takoreći svi njeni članovi, što u lokalnim što u državnim institucijama, involvirani, po dubini i širini vlasti.

Tu se ne isključuje i Dritanov strah od brisanja iz političkog života Crne Gore.

Pretpostavljam da, u kakvom strahu je Ura, ista će zasigurno pokazati lice svog lidera, zato što neće moći biti protiv takve nonsens deklaracije, a koja je samo marketinški predizborni potez Kneževićeve partije. Jer je neshvatljivo da je priznavanje država u nadležnosti lokalnih samouprava. Mada, iskreno govoreći, pitanje je dana kada će stopama Asanovića i sličnih nastaviti i druge opštine gdje NSD i DNP vrše vlast.

Biće svega, pogotovo ako oni budu većina na državnom nivou. O strateškom opredjeljenju Crne Gore, daljem evropskom pravcu, putem Zapada ili ćemo nastaviti da se brčkamo u sopstveno blato.

Da li ćemo sačuvati civilizacijske vrijednosti ili ćemo, kao ove tri godine, snažno podržati retrogradne snage i one koje nas vuku nazad u beznađe i u očaj. Dobar rezultat opozicione liste bio bi značajan signal za politički zaokret u Crnoj Gori u daljem razvoju države i njenom ubrzanom učlanjenju u EU.

Čitaj još:   Nidžara Ahmetašević: Zaključali su me i skinuli do gola, spominjali su mi i majku... (foto i video)

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more