IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEKI Radončić: Osovina Moskva– Beograd– Banjaluka odlično funkcionira u srcu Evrope i NATO- a… (foto)

Orden časti kojim je udarna pesnica „rusko-srpskog sveta“, Milorad Dodik, odlikovao prvog Srbina Crne Gore, Andriju Mandića, govori da je to odličje otišlo u prave ruke, kaže u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba ugledni crnogorski novinar i publicista Šeki Radončić nakon što je lider bh. entiteta RS jučer odlikovao čelnika Nove srpske demokratije i četničkog vojvodu.

Radončić to smješta u kontekst parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji će biti održani za desetak dana.

„Evo i zašto. Ako imamo u vidu činjenicu da je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik sedam dana ranije (23. maja) uručio najviši orden RS-a Vladimiru Putinu u Moskvi, onda dolazimo do zaključka da taj čin kod prosrpskih glasača u Crnoj Gori dodatno diže rejting četničkom vojvodi Andriji Mandiću.

Vrlo je znakovito i to što je istovremeno i Mandićeva desna ruka i koalicioni partner, Milan Knežević, dobio veliko priznanje, ravno ordenu, lično od Aleksandra Vučića, jer ga je srbijanski predsjednik uvrstio u birane govornike, među kojima je, kao što znamo, bio i Dodik, na prošlo sedmičnom kontramitingu u Beogradu“, ocijenio je Radončić.

Čitaj još:   ŠEKI RADONČIĆ novinar i publicista: Pade Vlada usred Titograda! (foto, video)

Podsjeća da je Knežević uzvratio javnom podrškom Putinu, Vučiću, Dodiku i Kosovu.

„Ukazujući javne počasti svojim favoritima na skorim crnogorskim parlamentarnim izborima Putin, Vučić i Dodik šalju direktne poruke srpskom biračkom tijelu u Crnoj Gori da četnički vojvoda Andrija Mandić i njegova desna ruka Milan Knežević uživaju njihovo apsolutno povjerenje i podršku“, podvukao je.

To, kako zaključuje, samo pokazuje da se Rusija, Srbija i manji bh. entitet Republika Srpska direktno miješaju u predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori. 

„I kako osovina Moskva– Beograd– Banjaluka odlično funkcioniše na brdovitom Balkanu, u srcu Evrope i NATO-a“, zaključio je Šeki Radončić.

Autor: Radio Sarajevo

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more