IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANĐELA Soković “SDP– Za našu kuću”: DARIO Vraneš da odmah povuče svoje izjave i izvini se građanima PLJEVALJA… (foto)

Duboko zabrinuti i ogorčeni nedavnim izjavama predsjednika Opštine Pljevlja, apelujemo da odmah povuče svoje izjave i da se izvini građanima i građankama koji su povrijeđeni njegovim riječima, poručila je kandidatkinja za poslanicu na listi “SDP– Za našu kuću”, Anđela Soković

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 02. VI. 2022… 20: 38… ANĐELA Soković “SDP– Za našu kuću”: DARIO Vraneš da odmah povuče svoje izjave i izvini se građanima PLJEVALJA… (foto)

“Pozivamo ga da ukoliko se ne izvini, podnese ostavku na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja, jer takvi ljudi nisu slika Pljevalja i ne mogu biti na čelu naše opštine”, saopštila je ANĐELA Soković.

U SDP- u očekujemo, kaže ona, da se javni zvaničnici ponašaju na način koji promoviše zajedništvo, toleranciju i poštovanje svih građana i građanki Crne Gore.

“Neprihvatljivo je da prvi čovjek grada kao što su Pljevlja, koja su građanski, moderni i evropski grad, koristi ovakav jezik, potcjenjuje i diskriminiše naše sugrađane i sugrađanke koji se samo ispod crnogorske zastave osjećaju sigurnima.

Takvo ponašanje ne samo da podriva temelje demokratije i vladavine prava već i stvara ozbiljne podjele među našim građanima. Naša kuća bogata je kulturnom raznolikošću, ponosimo se svojom multietničkom i multikonfesionalnom prirodom”, ukazala je Soković.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Crna Gora mora mudro ČUVATI svoju SUVERENOST I NEZAVISNOST

Stoga je, smatra ona, “neprihvatljivo” da se Crna Gora naziva „svetosavskom zemljom“, jer to ne “odražava istinu o našem društvu”.

“Vjerujemo u snagu građanskog društva naše kuće i u to da će takve izjave biti osuđene od strane svih koji se zalažu za jednakost, mir i poštovanje svih građana i građanki. Naša kuća je jaka i raznolika, i samo kroz zajednički rad i dijalog možemo graditi bolju budućnost za sve nas…

Kao mladi koji baštine socijaldemokratsku ideju zalažemo se za građanske vrijednosti, mi stojimo zajedno sa svima u Pljevljima i Crnoj Gori koji vjeruju u jednakost, poštovanje i ljepotu zajedničkog života…

Nastavićemo da se borimo protiv svih oblika diskriminacije i radimo na izgradnji otvorenog i inkluzivnog društva. Samo zajedno možemo graditi našu kuću u kojoj se svi osjećamo sigurno, poštovano i jednakopravno”, zaključila je Anđela Soković.

izvor CdM. me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more