IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MARKO Tošić, DPS- BS Pljevlja: DARIO Vraneš grubo povrijedio ustavni poredak, suverenitet i ugled Crne Gore, nedostojan funkcije koju obavlja… (foto, video)

Inicijativa za razrješenje predsjednika Opštine Pljevlja prvo će biti upućena na potpisivanje odbornicima Demokrata, PES- a, URE i SNP- a, a onda SO…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 02. VI. 2022… 20: 38… MARKO Tošić, DPS- BS Pljevlja: DARIO Vraneš grubo povrijedio ustavni poredak, suverenitet i ugled Crne Gore, nedostojan funkcije koju obavlja… (foto, video)

lub odbornika DPS-BS u SO Pljevlja podnijeće inicijativu Skupštini opštine Pljevlja za razrješenje predsjednika Opštine Pljevlja Vraneša koji je saopštio da će prekinuti praksu kićenja grada crnogorskim zastavama na Dan nezavisnosti, 21. maja, nazivajući tu tradiciju “cirkuskom predstavom”, kazao je za Pobjedu šef Odborničkog kluba DPS-BS u Skupštini opštine Pljevlja Marko Tošić.

Inicijativu će prethodno uputiti na potpisivanje odbornicima Demokrata, PES-a, URE i SNP-a koji se, kako kaže Tošić, do sada samo deklerativno u Pljevljima predstavljaju da su građanske partije.

Vraneš je, na pitanje šefa Odborničkog kluba DPS- BS u Skupštini opštine Pljevlja Marka Tošića zašto grad nije ukrašen povodom nacionalnog praznika, odgovorio da se ne bi ni sjetio da je Dan nezavisnosti 21. maja da ga odbornik nije napomenuo na zasijedanju lokalnog parlamenta.

Čitaj još:   BRZI RAST OBOLJELIH: U RS- u 24 nova slučaja, 14 u Hercegovini zaraženih korona virusom... (foto)

– Kao predsjednik Opštine Pljevlja prekinuću praksu da se grad 21. maja pretvara u cirkusku predstavu, a Vi i vaši odlazeći ideolozi ste zauvijek otišli u istoriju ukrašavajući grad izraubovanim ulicama i trotoarima – naveo je u odgovoru Vrašen.

Tošić je kazao da je Vraneš ovim grubo povrijedio ustavni poredak, međunarodno priznati suverenitet i ugled države Crne Gore, te javno izložio poruzi državi u njene simbole, a proslavu 21. maja nazvao cirkuskom predstavom.

– Sve navedeno čini ga nedostojnim za obavljanje funkcije predsjednika opštine Pljevlja – poručio je Tošić.

On je rekao da je sjednica SO Pljevlja danas prekinuta jer skupštinska većina nije imala kvorum za odlučivanje na Odboru za statut i propise što, kako ističe, govori da će unutarpartijska i koaliciona trvenja vrlo brzo rezultirati smjenom vlasti u Pljevljima.

BONUS VIDEO: Prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more