IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA ZA VIKEND NE OBEĆAVA: Nestabilno vreme, pljuskovi i grmljavina, očekuje nas narednih nekoliko dana i… (foto)

Tokom dana, se očekuje kiša, pljuskovi mogu biti i obilinij, temperatura zraka između 10 i 15, a najviša dnevna do 28 stepeni…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 02. VI. 2022… 08: 38… PROGNOZA ZA VIKEND NE OBEĆAVA: Nestabilno vreme, pljuskovi i grmljavina, očekuje nas narednih nekoliko dana i… (foto)

Jutros u Bosni preovladava pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije je na području Krajine i Hercegovine.

Danas u Bosni djelomično vedro, u Hercegovini sunčanije prije podne. I dalje se nastavlja period nestabilnog vremena. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima je moguć prolazan pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C, saopćili su iz Federalnog hidrometeoroškog zavoda.

petak 02.06.2023. godineBiometeorološke prilike biće ugodnije u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Manjak svježine i sparno vrijeme u drugom dijelu dana, mogli bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba i reakcija poput malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poslijepodnevni pljuskovi dodatno će remetiti osjet ugode. Poželjno je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti.

Čitaj još:   VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina...

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U nedjelju također umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

Početkom sljedeće sedmice umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjevernim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u Bosni. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stepeni C.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA BIO JE JEDAN OD OSNIVAČA SDA: Preselio na Ahiret Hasan Čengić...

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more