IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“MUTNA” SINOPTIČKA PROGNOZA: Grmljavine i pljuskovi uz žuti meteoalarm, vikend pun oblaka, jedini sunčani period će biti u… (foto)

Zbog pljuskova i grmljavine na području istočne Hercegovine, sjeverozapadne i istočne Bosne, a u ostalim dijelovima usljed grmljavine na snazi je žuti meteoalarm…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 03. VI. 2022… 10: 38…” MUTNA” SINOPTIČKA PROGNOZA: Grmljavine i pljuskovi uz žuti meteoalarm, vikend pun oblaka, jedini sunčani period će biti u… (foto)

U Bosni dana se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano prije podne.

Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, većinom od sredine dana prema večernjim satima, navodi se u vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U sjevernim područjima lokalni pljuskovi su mogući i prije podne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima moguća kiša i pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Temperature zraka u osam sati iznosile su Bjelašnica 6, Ivan Sedlo 12, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg, Sokolac i Zvornik 14, Bihać, Tuzla i Zenica 15, Prijedor 16, Banja Luka, Gradačac i Sanski Most 17, Trebinje 18, Mostar 19 i Neum 20 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   OVO JE ČETNIČKA PODRŠKA IZ NIKŠIĆA: Kovačević počeo pripreme za ustoličenje Joanikija... (foto)

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano opada.

Danas će Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana.

subota 03.06.2023. godine

Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, ponajviše zbog promjenljivog vremena. Nakon stabilnijeg, svježijeg i ugodnijeg jutra, u poslijepodnevnim satima su širom zemlje mogući lokalni pljuskovi, što će uzrokovati promjenu raspoloženja kod osjetljivih osoba, kao i meteopatske reakcije u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.

nedjelja 04.06.2023. godine
Slično kao u proteklom periodu, uz promjenljive biometeorološke prilike. Poslijepodnevne padavine pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati i uglavnom će se ogledati kroz dekoncentraciju, glavobolju, malaksalost. Opšta slika će biti lošija u Bosni. U Hercegovini i na jugozapadu, tokom dana bi južina mogla povremeno uzrokovati manje probleme meteoropatama.

Čitaj još:   MAĐARSKA opet bolja od SRBIJE: Ako CRNA GORA dobije u Beogradu, preuzima drugo mjesto u grupi G... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more