IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA NAD BOSNOM: Na ahiret preselio MUHAMED MUJEZINOVIĆ: DOKTOR, ALI PRIJE SVEGA ČOVJEK KOJI SE ZALAGAO ZA ISTINU… (foto, video)

Komemoracija prim. dr. Muhamedu Mujezinoviću bit će održana u subotu 3.6.2023. godine u sali Vatrogasnog doma u Starom Vitezu, s početkom u 14.00 sati.

Na komemoraciji će govoriti profesor Kadir Đidić, dr. Elvedina Arnautović Bešlić, Nesad Hurem i sin rahmetli dr. Mujezinovića Edin Mujezinović.

Nakon komemoracije osiguran je prevoz za Zenicu, gdje će biti klanjana dženaza dr. Mujezinoviću.

Dr. Muhamed Mujezinović rođen je 1949. godine u selu Vrhovine, Općina Vitez. Osnovnu školu završio je u Vitezu, a srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet u Sarajevu.

Po završetku Medicinskog fakulteta počeo je raditi u Doboju, a 1979. godine vratio se u svoj rodni Vitez, gdje nastavio raditi kao ljekar u Domu zdravlja Vitez. Osim u Domu zdravlja, radio je i u Unisovim tvornicama i bolnici Travnik.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu dr. Mujezinović je obavljao dužnost predsjednika Ratnog predsjedništva Općine Vitez, a i dalje je bio posvećen ljekarskom pozivu.

Svoj rodni Vitez, zbog ratnih dešavanja, morao je napustiti 1993. godine i s porodicom je otišao u Zenicu, gdje nastavlja raditi u Dom zdravlja Zenica, u porodičnoj medicini i u Službi za medicinu rada, gdje je obavljao poslove načelnika ove službe.ž

Čitaj još:   STIŽU DIGITALNI TERORISTI Pokušavaju da kontrolišu internet, postaće opasniji od NUKLEARNOG NAORUŽANJA (video)

Svoje znanje i iskustvo, te predanost svom pozivu, nastavio je obavljati i u PZU Medicom u Zenici, gdje je proveo svoje posljednje radne dane.

Nosilac je tri specijalizacije: interne medicine, medicine rada i porodične medicine i titule primarijusa, piše Preporod.

Pored svega, zalagao se za istinu i pravdu u svom svjedočenju u Međunarodnom tribunalu u Hagu.

Dr. Muhamed Mujezinović je volio svoj poziv i do zadnjeg dana je pomagao svojim pacijentima do njihovog ozdravljenja. Svoju energiju nesebično je dijelio drugima, a najmanje je imao za sebe. Bio je divan suprug, otac troje djece i dedo pun ljubavi za svoje unuke, s kojima je najviše volio provoditi vrijeme. Volio je život i rad za dobrobit naroda.

Svome Gospodaru vratio se jučer, 1. juna 2023. godine, u 75 godini života.

izvor: hajat.ba

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more