IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKI VOJNICI STIŽU NA KOSOVO: Bataljon komandosa kreće na zahtjev NATO- a, dolaze u kasarnu Sultan Murat… (foto, video)

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopštilo je da bataljon komandosa koji je u sastavu Komande 65. mehanizovane pješadijske brigade raspoređen u rezervnu jedinicu kreće na Kosovo i to na zahtjev NATO-a zbog posljednjih dešavanja na sjeveru zemlje.

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 03. VI. 2022… 10: 38…” TURSKI VOJNICI STIŽU NA KOSOVO: Bataljon komandosa kreće na zahtjev NATO- a dolaze u kasarnu Sultan Murat… (foto, video)

U saopštenju ministarstva se navodi:

Turska nastavlja da doprinosi regionalnom i globalnom miru i stabilnosti u okviru svojih misija UN, NATO-a i EU. U tom kontekstu, naša zemlja pomno prati dešavanja na Balkanu, gdje imamo zajedničke historijske i kulturne vrijednosti.

Zauzimamo se za konstruktivan stav i pozivamo na dijalog i suzdržanost zbog nedavnih događaja na sjeveru zemlje prijateljskog i bratskog Kosova, koji štete regionalnoj sigurnosti i stabilnosti, prenosti TRT.

Čitaj još:   PJEVAČICA Jamala s djecom izbjegla u Turksku: Nikada nisam ni pomislila da ću biti izbjeglica... (foto, video)

Nakon događaja koji su se odigrali na Kosovu, bataljon komandosa u sastavu naše 65. mehanizovane pješadijske brigade (Kırklareli), koja je ranije bila raspoređena u sastav NATO snaga Kosova (KFOR), raspoređena je u rezervnu jedinicu, na osnovu zahtjeva od strane snaga NATO-a.

Planirano je da turski vojnici budu prebačeni u kasarnu Sultan Murat na Kosovu 4. ili 5. juna 2023. godine.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more