IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ESAD Rastoder: Dok se problem u SRBIJI ne riješi, BALKAN će biti zaglavljen u nevoljama– podržimo proteste… (foto, video)

“Dokle se god problem u Srbiji ne riješi, cijeli Balkan će biti zaglavljen u nevoljama. Zato svi podržimo opravdane demonstaracije u Srbiji– Beogradu, da svrgnu uzurpatora i diktatora Vučića”, kazao je ESAD Rastoder.

NEW YORK: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 04. VI. 2022… 20: 38… ESAD Rastoder: Dok se problem u SRBIJI ne riješi, BALKAN će biti zaglavljen u nevoljama– podržimo proteste… (foto, video)

Dok god se problem u Srbiji ne riješi, cijeli Balkan će biti zaglavljen u nevoljama, ocijenio je predsjednik Bošnjačkog saveza u SAD- u Esad Rastoder.

“Teško se Srbija može izvući iz ovoga zla koje ju je zadesilo oličeno u SNS i SPS. Srpski narod i njeni građani moraju svakih dvadeset godina da se rješavaju diktatora i da se bore da dostojanstvo i slobodu, do tada mi svi u okruženje trpimo velike gubitke čameći na pragu EU”, rekao je Rastoder.

Prema njegovim riječima, dok određeni djelovi u ovim državama i dalje vide boljitak u Rusiji i Kini, a mi osuđeni “da klackamo i tapšemo u mjesto”.

Čitaj još:   ,,Srbija na more“ ili: Kako pokoriti Crnu Goru... (foto, video)

“Dokle se god problem u Srbiji ne riješi, cijeli Balkan će biti zaglavljen u nevoljama. Zato svi podržimo opravdane demonstaracije u Srbiji – Beogradu, da svrgnu uzurpatora i diktatora Vučića”, kazao je Rastoder.

Osvrnuo se i na ubistvo Zorana Đinđića.

Ubistvom jednog od najviših “filozofa” u moderno doba Evrope, Rastoder smatra da je zaustavljen ne samo put Srbije u EU, nego je Srbija “vraćena pod šapu Rusije”.

“Takozvani reformisti na čelu sa Šešeljovim nosačem piva Vučićem, ne da su samo Srbiji pucali u glavu i nogu nego su zaustavili cijeli Balkan i zaledili ga u ruske interese koji se sprovode u Srbiju, RS, Crnoj Gori, Kosovu. Šešeljev nosač piva je ubio i pogodio Srbiju u mozak bez kojeg su ostali za duže vrijeme, i u nogu Srbiju koja je ostala da hramlje još zadugo”, kazao je ESAD Rastoder.

bonus video: Uprkos kiši na hiljade ljudi na šetnji do RTS- Srbija protiv nasilja

Izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more