IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIODRAG Strugar: Trajektom „Ruka pravde“, sada će se sa jedne na drugu stranu zaliva prevoziti i oni koji su mirno spavali nakon DRITANOVIM prijetnji… (foto, video)

Najnoviji trajekt u floti Javnog preduzeća Morsko dobro nosiće naziv “Ruka pravde”, najavili su zvaničnici. Da li je riječ o marketinškom triku u susret novim izborima pitanje je za stručnjake.

I dok javnost zanima da li su kumovi svoju kreativnost crpili iz nepoznavanja pomorske tradicije Boke ili iz želje da tu tradiciju utru, onaj, koji je sebi dao taj laskavi nadimak, o trošku građana, a za privatni i partijski interes, prethodnih mjeseci obilazi crnogorske gradove i obećava brda i doline.

Stupajući na vlast 2020. godine premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da će njegova ruka pravde stići sve koji nijesu radili u skladu sa zakonom. Sada će se, “Rukom pravde”, sa jedne na drugu stranu zaliva prevoziti i oni koji su mirno spavali nakon Abazovićevih prijetnji. Oni drugi će pratiti “brata Abaza” od grada do grada i aplaudirati mu na predizbornim promocijama.

“Osjećam zadovoljstvo što vraćamo ljudima ono što su im tajkuni uzeli, a osjećam i odgovornost što neki ljudi, pored ostalog vama dobro poznati, koji su godinama oduzimali od ove države na neregularan način i dalje nijesu predmet ruke pravde jer je ruka pravde nezaustavljiva”, kazao je Abazović.

“Ruka pravde” podrška je tokom sezone “Svetom Avgustinu”, kako je u narodu nazvan “30. avgust”, starom pola vijeka, koji je već dva puta gorio, ali i BRIV- ovom trajektu za prevoz mašina, zvanom “Vasilije”, koji se, uprkos obredima sveštenika Crkve Srbije, jedva dokopa druge strane zaliva.

I dok u uređenim državama brodovi dobijaju imena po toponimima ili istaknutim pomorcima, premijeru u tehničkom mandatu nije sporno što je treći brod, plaćen novcem svih građana, dobio ime po njegovom predizbornom sloganu.

Čitaj još:   ANDRIJA Mandić slavi sa ALEKSANDROM Vučićem, u štabu SNS- a... (foto, video)

“Ime je maksimalno neutralno, ali je vrijednosno određeno. I prosto ne mogu da vjerujem da bilo koji čovjek u Crnoj Gori, bio on Bokelj, bio sa sjevera Crne Gore, Crnogorac, Srbin, Bošnjak, Albanac, Hrvat, pravoslavac, ateista, ima u vrijednosnom smislu problem sa takvim imenom. Ja mislim da ga nema”, poručuje Abazović.

Komunikolog Miodrag Strugar kaže za Gradsku RTV da “Ruka pravde” ne simbolizuje evropsku Crnu Goru i pomorsku tradiciju Boke, već otkriva nedostatak kreativnosti aktuelnog premijera i njegovih satelita uoči parlamentarnih izbora.

“Oni očigledno ne poznaju pomorsku tradiciju Boke ili smatraju da nije vrijedna, pa zbog toga nijesu dali nijedno ime iz te bogate tradicije novom trajektu. Ili im se možda ne sviđaju toponimi bokeljski, pa i odatle da crpe svoju kreativnost.

Ustvari, oni pokazuju odsustvo kreativnosti, odsustvo, prije svega pristojnosti, etike, odsustvo razuma i pokazuju da se smatraju vlasnicima Crne Gore. Njihova pamet očigledno ne dopire do demagoških fraza i predizbornih slogana jer koristeći svoju moć da daju predizborni slogan za ime trajektu, i to sada desetak dana prije izbora, oni ustvari pokazuju kako smatraju i kako posmatraju javni interes, te da ga očigledno vide kao partijski i privatni”, naglašava Strugar.

Abazovićeva ruka pravde je u skoro tri godine ščepala više njegovih saradnika nego političkih protivnika, a on sam uspio je samo jedno – da obesmisli sve u Crnoj Gori. O njegovoj borbi protiv kriminala najbolje svjedoče poruke sa Skaj aplikacije i podrška koju mu na predizbornim tribinama širom Crne Gore pružaju, kako ih nazva sam Abazović, slobodni ljudi, u policiji zavedeni kao bezbjednosno interesantna licČini se da se odlazeći premijer u borbi protiv kriminala drži one narodne “Prijatelje drži blizu, a neprijatelje još bliže”

Čitaj još:   ADNAN Striković: Najbolji dokaz u kakvom rasulu su nam institucije…

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more