IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA I NOVA IZNENAĐENJA: Danas pretežno oblačno, moguća kiša, pljuskovi i grmljavina u narednih nekoliko dana biće i… (foto)

Prijepodne kiša je moguća na zapadu i sjeverozapadu, poslijepodne i dio večeri pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 20 do 28°C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 05. VI. 2022… 08: 38… VREMENSKA PROGNOZA I NOVA IZNENAĐENJA: Danas pretežno oblačno, moguća kiša, pljuskovi i grmljavina u narednih nekoliko dana biće i… (foto)

Danas će biti pretežno oblačno vrijeme, očekuju se jači pljuskovi praćeni grmljavinom. U Hercegovini slabije padavine uglavnom prijepodne…

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni Celzijusovih, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

ponedjeljak 05.06.2023. godine
Biometeorološke prilike biće ugodnije u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Manjak svježine u drugom dijelu dana, mogao bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba i reakcija poput malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   JEZIVO, IZGORIO AUTO RIJALITI ZVIJEZDE DINE: VATROGASCI I POLICIJA STIGLI NA LICE MJESTA...

U utorak pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili jačim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne južni i jugoistočni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 stepeni.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Ponegdje je moguća slaba grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih…

Čitaj još:   ZBOGOM, LJETO: Danas oblačno, od sutra kiša, pljuskovi i grmljavina, vrijeme u narednih nekoliko dana je... (foto)

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more