IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović u zanosu: Sve je zaboravio, Premijer u odlasku se rasplesao na svadbi ALEKSE Bečića… (foto, video)

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić oženio se p, a veliku pažnju javnosti privukao je i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, koji je bio gost na svadbi…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, utorak, 06. VI. 2022… 01: 38…  DRITAN Abazović u zanosu: Sve je zaboravio, Premijer u odlasku se rasplesao na svadbi ALEKSE Bečića… (foto, video)

Na društvenim mrežama objavljen je snimak koji je nastao na svadbi.

Na njemu se vidi kako Dritan Abazović sa nepoznatom ženskom osobom igra „Šotu“, dok drugi gosti aplaudiraju.

Očigledno je sve što su unazad mjesecima govorili jedan o drugome zaboravljeno, pa sad u novoj koaliciji velika ljubav caruje dok Abazović demonstrira kako se na plesnom podijumu igra šota.

Kako je nastala “šota

Iako je narodna pesma “Šote, mori šote?” prilično vesela, ona je nastala zbog jednog monstruoznog događaja u kojem je živo spaljeno šestoro djece pastira, koji su bili Srbi.

Čitaj još:   DRAGINJA VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ: Oštra poruka, "Vučić želi da gospodari Nikšićem, nećemo dozvoliti... " (foto)

Naime, ova pesma nastala je po Šoti Galici, ženi arnautskog odmetnika i zločinca sa Kosmeta Azema Bejte, koja je spalila šestoro srpskih čobančića pjevajući pesmu “Šote mašala”

U srpskom narodu sačuvano je sjećanje na taj užasan događaj kada je Šota uhvatila šestoro dece kod stada na planini Mokri, povezala ih, naložila vatru i sve ih bacila u oganj.

Bonus video: Aleksa Bečić raskida sa djevojkom (imitacija)

Dok su djeca gorela Šota je sa “kačacima” igrala svoju igru oko vatre, orgijala i pjevala “Šote, mori šote, šote mašala, davno želim šote, mori, da te igram ja”.

Na mjestu stradanja nevine djece podignuta je spomen- ploča koja je stajala do kraja Drugog svetskog rata, a onda su je komunističke vlasti uklonile kako bi sačuvali “bratstvo i jedinstvo”.

Čitaj još:   SNIMAK KOJI JE RAZBIJESNIO SVE: Krađa u centru UŽIVO- ko trpa u kaput, a ko samo "razgleda"! (foro i video)

BONUS VIDEO: Uživo iz Podgorice dan posle izbora – gost Aleksa Bečić

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more