IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NE PAMTE NI NASTARIJI: Kiša i grmljavina do kraja sedmice, i vrijeme koje se očekuje narednih 15 dana… (foto)

U nastavku juna i dalje nema stabilizacije vremenskih prilika…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 06. VI. 2022… 09: 38… NE PAMTE NI NASTARIJI: Kiša i grmljavina do kraja sedmice, i vrijeme koje se očekuje narednih 15 dana… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i grmljavinom, koje će trajati do kraja ove sedmice. 

U Hercegovini lokalno slabije padavine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U Sarajevu djelimično vedro. Mogući su prolazni pljuskovi sa grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

utorak 06.06.2023. godine
Slično kao u proteklom periodu, noć i jutro svježiji, ugodniji. Danju sa izraženijom naoblakom, porastom temperatura zraka, u poslijepodnevnim satima uz pojačan osjet sparine, usljed čega su moguće meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

srijeda 07.06.2023. godine
Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku.

Čitaj još:   “KRIVICA VOLONTERA”: ŠTA SE TAČNO KRIJE IZA ZABRANE ULASKA U NOVOPAZARSKU BOLNICU...

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući prolazni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U subotu u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjerena naoblaka, ali i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Većina padavina se očekuje u Bosni. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

Čitaj još:   BRATIĆKA IZBRISALA CRNOGORSKI GRB: Dokle seže samovolja Hercegovke koja mrzi sve CRNOGORSKO?

U nedelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

izvor.iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more