IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNAŽNA OLUJA PARALISALA HRVATSKU, NAJGORE TEK DOLAZI! Zagreb, Velebit i Split na UDARU, poslato HITNO upozorenje građanima! (foto, video)

Meteorolozi poslali važan apel stanovništvu… Na širem području Zagreba zabilježeno je više od 40 munja, a meteorolozi najavljuju jake lokalne pljuskove i grad sa prolaznim olujnim vijetrom…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 07. VI. 2022… 00: 38… SNAŽNA OLUJA PARALISALA HRVATSKU, NAJGORE TEK DOLAZI! Zagreb, Velebit i Split na UDARU, poslato HITNO upozorenje građanima! (foto, video)

Najveća koncentracija je iznad Medvednice, a nevreme će se premeštati prema jugu. Jaka kiša poplavila je pojedine puteve na zagrebačkoj Kustošiji i Lukšiću. Javna vatrogasna jedinica Grada Zagreba od 15 sati u odradila je 13 intervencija, od kojih 12 ispumpavanja vode.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda su uputili upozorenje i pozvali građane na oprez zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena.

– Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom- saopšteno je iz DHMZ. 

Čitaj još:   Tri bombaša samoubice detonirali bombe, najmanje 30 mrtvih...

Velika koncentracija munja je zabeležena i na Velebitu, istočno od Knića, kao i na području kod Nove Gradiške. Kako prenosi hrvatski portal 24sata, haos je zabeležen u KutiniZadarskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, gde 79 vatrogasaca ispumpava vodu i radi na sanaciji, nakon što je nevreme izazvalo poplave, a voda ušla u objekte i poplavilo puteve, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

BONUS VIDEO: Grmljavinsko nevrijeme stiglo i u Zagreb: Ulice pune vode, promet paraliziran

izvor (SD)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more