IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME SE MIJENJA, S LOŠEGA NA GORE: Sunčano, podne pljuskovi i grmljavina, kada i gdje i koliko će padati narednih nekoliko dana… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07. VI. 2022… 11: 38… VRIJEME SE MIJENJA, S LOŠEGA NA GORE: Sunčano, podne pljuskovi i grmljavina, kada i gdje i koliko će padati narednih nekoliko dana… (foto)

U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslijepodne i tokom večeri očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina…

Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusovih, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U Sarajevu sunčano. Tokom poslijepodneva porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura oko 24 stepena.

srijeda 07.06.2023. godine
Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku.

Čitaj još:   VRIJEME: Danas oblačno kiša i pljuskovi...

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni, na jugu zemlje do 29.

U petak će preovladavati umjerena naoblaka, ali i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Većina padavina se očekuje u Bosni. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusovih.

Čitaj još:   RAŠKO Konjević: DRITAN na sastanku o Otvorenom Balkanu ne smije preuzeti bilo kakve obaveze u ime države...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more