IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AFERA “DO KVON” ADUT ZA KRAJ: Sezona lova na MILOJKA Spajića– posljednja faza predizborne trke… (foto, video)

Protiv dva najjača bloka, PES- a i koalicije okupljene oko DPS-a premijer Dritan Abazović i ostaci DF- a su za posljednju nedjelju izborne kampanje sačuvali adute i plasirali dvije afere- jednu: ”Do Kvon- Spajić” – protiv PES- a i drugu: ”stanovi” protiv čelnika DPS- a i SD- a…

POGDORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvorka, 08. VI. 2022… 00 38… AFERA “DO KVON” ADUT ZA KRAJ: Sezona lova na MILOJKA Spajića– posljednja faza predizborne trke… (foto, video)

Davno otvorena sezona lova na lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića završiće se danom izborne tišine ili u nedjelju kad se izađe na birališta.

Ako se izađe. Jer kako sada stvari stoje, odlazeći premijer Dritan Abazović ima namjeru da stvari gura do kraja bez obzira na sve. Afera Do Kvon koju su združeno plasirali oni čiji su rejtinzi na političkoj sceni u padu, prijeti da se sve aktivnosti u vezi sa glasanjem zaustave i prolongiraju za jesen.

Ne ulazeći u istinitost navoda AbazovićaMedojevićaKneževića i Mandića o tome da je Spajić imao poslovne pa i političke veze sa bjeguncem Kvon Do – Huingom, kraljem kriptovaluta, moramo se zapitati kako to da su se sva eventualna saznanja pa i misteriozno pismo Južnokorejca upućeno lideru PES-a pojavili u posljednjoj nedjelji kampanje za vanredne parlamentarne izbore?!

Podjetimo, Do Kvon je uhapšen 23. marta na Aerodromu Podgorica odakle je namjeravao sa sunarodnikom Hon Čand Junom da otputuje u Dubai. Imali su falsifikovane isprave, a za ovim dvojcem traga, osim Južne Koreje, i SAD i Interpol zbog osnovane sumnje da su, trgujući kriptovalutama, pronevjerili više od 40 milijardi dolara.

Veze Spajića i Do Kvona došle su i do SDT-a, ali Abazović nije želio da rizikuje da Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović stvar ostavi za poslije izbora te je ekspresno zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost kako bi spasio državu od opasnih namjera lidera PES-a i dalekositočnih kriminalaca.

Čitaj još:   EDO ŠOKIRAO, POKAJAO SE pa poručio: ČUVAJTE ONO ŠTO JE VRIJEDNO! (video)

Bivši potpredsjednik Vlade i član Vijeća za nacionalnu bezbjednost Raško Konjević kazao je da je odluka premijera Dritana Abazovića da sazove vanrednu sjednicu tog tijela – zloupotreba institucija u predizborne svrhe.

“Ovako izgleda zloupotreba institucija u predizborne svrhe. Lansiraš insinuacije. Onda sazoveš Vijeće. I to za nacionalnu bezbjednost. Da se bavi pogovaranjima o jednom od hiljadu kandidata za poslanike koji nije javni funkcioner. To prosto nije nadležnost Vijeća. A to je valjda važno”, napisao je na Tviteru Konjević, bivši ministar odbrane i unutrašnjih poslova.

Ukazuje, između ostalog, i da se sve dešava četiri dana prije predizborne ćutnje.

“Toliko očigledno da je teško prećutati i kad posmatraš sa strane. Principa radi. Valjda za to postoje Ustavne i zakonske procedure. Jednakost pred zakonom. Tužilaštvo valjda, a ne politički organi.

Nije sazivao Vijeće kada su ga sadašnji koalicioni partneri optuživali da je uzeo 21 milion. Kada je Momo Koprivica tvrdio da je dio mafijaških klanova i korumpiran od istih. Danas se ‘ljubakaju’ po promocijama. Od sujete ne vide da ovako najviše pomažu upravo PES-u”, zaključio je Konjević.

Očigledno je da su vijesti agencija za istraživanje koje su dobili lideri koalicija Za budućnost Crne Gore, Pokreta za promjene i GP URA, uznemirujuće i da ih je kao nekada strah od DPS-a okupio isti “neprijatelj” koji nezadrživo grabi ka premijerskoj fotelji.

“Napadajte lažima mi smo samo jači, a vi samo ličite na stari režim”, poručio je danas Spajić i pozvao tužilaštvo i sve nadležne organe da sve ispitaju te da odgovara do kraja života ukoliko je bilo šta nelegalno uradio.

“Istovremeno ih pozivam da pokrenu postupak kad se dokaže da su pojedini lažno uzbunjivali javnost i namještali afere ljudima”, poručuje Spajić.

Čitaj još:   RAZVIJENA NAJVEĆA CRNOGORSKA ZASTAVA U GRADU POD TREBJESOM... (foto i video)

Da je Spajić kojim slučajem došapnuo pomenutim političkim akterima da će poslije izbora sa njima praviti izvvršnu vlast, od afere, vjerovatno, ne bi bilo ništa. Lider PES-a nije dovoljno jasno davao signale da su koalicija Hrabro se broji i bivši DF poželjni partneri što je uslovilo “spontanu” reakciju na samoodbranu svim sredstvima.

Podsjetimo i na to da su bivši konstituenti DF-a od početka tražili od Spajića da jasno kaže da neće nakon izbora ni u kojoj varijanti sa DPS-om, a da su, očigledno, iz PES-a to neuvjerljivo uradili. Koalicioni partner GP URA, Bečićeve Demokrate o svemu ovome nijesu rekle ni riječ. Prepustili su da se o Spajiću i Do Kvonu brine SDT i institucije sistema.

BONUS VIDEO: Vrijeme je – Nikšić

izbor Standard. me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more