IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Rade Milošević rekao da ako padne on, pašće i ostali

Specijalno državno tužilaštvo posjeduje snimak razgovora između bivšeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, sa mjera tajnog nadzora, a koji ih dovodi u direktnu vezu sa švercom duvana, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora iz bezbjednosnog sektora, juče, nakon što je funkcioner Pokreta „Evropa sad“ Andrej Milović pozvao odlazećeg premijera Dritana Abazovića da dostavi specijalnom tužiocu taj audio zapis.

Naši izvori kažu da sadržaj ovog snimka nedvosmisleno ukazuje da su dvojica partijskih drugova iz Građanskog pokreta Ura bila umiješana u državni šverc cigareta.

Milović je juče saopštio da su kopije „tog, kao i snimljeni razgovor iz Splendida“, uredno pohranjene na sigurnom prije ulaska osuđenih lica u ANB i predstavljaju ključan dokaz ko je sve uključen u šverc cigareta.

– Pošto Dritan Abazović navodi da će „jedan dokument ANB proslijediti SPO-u“, ovim putem ga pozivam da uz taj dokument dostavi i snimljeni razgovor između Rada Miloševića i Filipa Adžića, koji im je tražen službenim putem već nekoliko mjeseci, a na koji ne odgovaraju – napisao je Milović na Tviteru.

Naveo je da su to dokazi ko je o tom poslu znao sve i koja partija se tako finansirala.

– Promjene u bezbjednosnom sektoru, koje će se desiti nakon 11. juna, i nastavak saradnje ANB i UP sa SDT, koja se sada opstruira, pružiće nam odgovore na mnoga pitanja, i dati objašnjenje zašto neko žarko želi da kontroliše sektor koji više neće moći da kontroliše – poručio je Milović.

Čitaj još:   ZATVORENA TITOVA PEĆINA: Preživjela bombardovanje, ali nije...

Izvori Pobjede iz bezbjednosnih službi navode da postoje službene zabilješke, izvještaji o praćenju i sa mjera tajnog nadzora i u ANB i Specijalnom državnom tužilaštvu.

Kako su kazali, radi se o obimnom materijalu koji su prikupili dugogodišnji operativci.

Na jednom snimku Rade Milošević, nakon što je privođen u Specijalno državno tužilaštvo, obavještava Filipa Adžića da će ,,progovoriti ako padne“. On mu, kako tvrde Pobjedini izvori, saopštava da ,,ako on završi u zatvoru, pašće i ostali“.

Milošević je početkom oktobra prošle godine privođen u istrazi Specijalnog tužilaštva i ANB zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je švercovao dio cigareta, koje je država zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, a koje je trebalo da budu komisijski uništene.

Tada je nakon višečasovnog informativnog razgovora pušten, a poslije nekoliko dana, ovaj funkcioner Građanskog pokreta Ura podnio je ostavku na funkciju direktora Uprave prihoda i carina.

Dva i po mjeseca kasnije, tačnije 21. decembra, Milošević je uhapšen po nalogu SDT-a pod sumnjom da je stvorio kriminalnu organizaciju koja je švercovala cigarete.

Vlada je 7. oktobra prošle godine, dva dana pošto je Milošević privođen na informativni razgovor, na prijedlog premijera Dritana Abazovića smijenila tadašnjeg v. d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kenteru.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Ja sam CRNOGORKA, govorim crnogorskim jezikom... (foto)

Prema informacijama Pobjede, Abazović nije bio obaviješten o akciji razbijanja državnog šverca duvana, vjerovatno jer su ključni akteri krijumčarenja bili upravo ljudi iz njegove partije – Ure.

izvor: Mportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more