IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ulazak “Pegasusa”, povećava avio dostupnost, i priliv turista sa novih destinacija u CRNU GORU… (foto, video)

Na nedavno održanom sastanku potpredsjednika Vlade i ministra kapitalnih investicija mr Ervina Ibrahimovića sa Barišom Kalkavanom, ambasadorom Republike Turske, direktorom Turkish Airlinesa u CG Mutallip IIhanom, predstavnikom Pegazus kompanije Emre Pekesonom, kao i predsjednikom odbora direktora To Montenegra Pavlem Ljesarom bilo je riječi o mogućoj saradnji između low coast kompanije Pegasus i nacionalnog avio prevoznika, ukazujući na izazove u poslovanju sa kojima se suočava To Montenegro, ali i potrebe države da u skladu sa mogućnostima bude podrška svojoj avio-kompaniji, saopšteno je portalu Standard iz Ministarstva kapitalnih investicija.

PODGORICA- ANKARA : Crna Gora, Ekonomija, vijesti, subota, 10. VI. 2022… 11 38… Ulazak “Pegasusa”, povećava avio dostupnost, i priliv turista sa novih destinacija u CRNU GORU… (foto, video)

Kako kažu, ohrabruje činjenica da su nedavni razgovori i sastanci menadženta ovih kompanija našli zajednički interes i da će ta saradnja biti uspješno realizovan

Iako iz nacionalne avio kompanije Air Montenegro kažu da će ulazak novog avio operatera na crnogorsko tržište otežati njihovo poslovanje, u Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) su mišljenja da će to stvoriti održive mehanizme za optimizaciju i uspješno poslovanje nacionalnog avioprevoznika, što je prema njihovim riječima bio i cilj zajedničkih razgvora.

“Imajući u vidu gore navedeno, iskazano je interesovanje low cost kompanije Pegasus (vodeća turska nisko tarifna avia kompanija koja pokriva 126 destinacija i uz 96 vazduhoplova (relativno mlada flota, vecina njih su A320_321) i koja povezuje destinacije u Evropi, Srednjem Istoku i Africi da uspostavi letove ka našoj državi”, rečeno je iz MKI za portal Standard.

Čitaj još:   SRBIJA, TREBA DA PRIZNA KOSOVO: Poruka Sonje Biserko, kojom je digla BALKAN na noge...

Iz ministarstva tvrde da ulaskom Pegazusa na crnogorsko tržište otvaraju nove linije, povećava avio- dostupnost naše zemlje, koja će zasigurno uticati na povećanje broja turista sa mnogih destinacija koje su do sada slabo bile povezane sa vazdušnim lukama u Crnoj Gori.

Iz MKI pojašnjavaju da je Crna Gora prepoznata kao atraktivna turistička destinacija i u tom smislu se moraju stvarati uslovi za otvaranje novih tržišta, a posmatrajući globalnu ekonomiju, kao i dešavanja u Ukrajni svjesni su činjenice da već duži niz godina aerodromi u Turskoj (prije svega aerodrom Istanbul) predstavljaju čvorišta (hub) preko kojih turisti iz raznih zemalja dolaze u našu zemlju.

U planu potpisivanje novih sporazuma o vazdušnom saobraćaju sa još tri države

IZ MKI podsjećaju da su u proteklom periodu intezivno radili na razvoju vazdušnog saobraćaja i povećanja avio-dostupnosti naše države, koja je prepoznata kao rastuća turistička destinacija, te da su u proteklih nekoliko mjeseci potpisana su dva sporazuma o vazdušnom saobraćajau i to sa Azerbejdžanom i Kosovom.

“Saradnja u oblasti vazdušnog saobraćaja i potpisivanje sporazuma predstavlja dodatni impuls turističkoj privredi Crne Gore. Naša država sporazume o saradnji u vazdušnom saobraćaju sa zemljama azijskog kontinenta do sada je potpisala sa Ujedinjenim arapskim emiratima i Katarom”, kažu iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Jedan od ciljeva MKI, kako navode, kada je u pitanju dalji razvoj vazdušnog saobraćaja je da Crnu Goru učine dostupnom za turiste sa azijskog tržišta, ali i da jačju bilateralne i ekonomske odnose sa ovim zemljama.

Čitaj još:   MIODRAG Živković: Ugroženiji smo od BiH, živimo u bezvlašću sa razorenim državnim institucijama... (foto)

“Trenutno radimo na pripremi i procesu smo pregovora sa još tri države vezano za sporazum o vazdušnom saobraćaju”, zaključili su iz Ministarstva kapitalnih investicija za Standard.

BONUS VIDEO: JADRANKA BARJAKTAROVIĆ – ♫ CRNA GORA JE MOJ DOM ♫ (2021)

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more