IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Do subote oblačno, pljuskovi, grmljavine, gdje će najviše padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U Sarajevu danas pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena. U srijedu jutro u većem dijelu zemlje pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i tokom noći kiša i pljuskovi s grmljavinom se očekuju širom zemlje. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, a dnevna od 18 do 26°C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti. utorak 13. VI. 2022… 09: 38…   STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: Do subote oblačno, pljuskovi, grmljavine, gdje će najviše padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U Bosni će danas biti djelimično vedro, a u Hercegovini sunčanije prijepodne, dok se umjereno povećanje oblačnosti očekuje u drugom dijelu dana, saopćeno je jutros iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 20 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusevih.

U Sarajevu je danas pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana.

Tako nas sutra u Bosni i Hercegovini očekuje djelimično vedro i nestabilno vrijeme. Od sredine prema kraju dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusevih.

Čitaj još:   HLADAN TUŠ: MENSUR ostavio sve u ŠOKU...

utorak 13.06.2023. godine
Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed sunčanijeg vremena, porasta temperatura i jačeg osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su nešto izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Preporučljivo je laganije se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u toplijem dijelu dana. 

Za četvrtak se prognozira oblačno s kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepeba Celzijusevih.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na istoku zemlje od 14 do 18 stepeni Celzijusevih.

Prvi dan vikenda u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusevih.

Čitaj još:   VRIJEME Danas pljuskovi, sutra sunčano, a onda preokret…

izbor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

STIŽE DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Pljuskovi, grmljavina, zahlađenje 15 C…

U drugoj polovini dana jači pljuskovi i grmljavina. Lokalno je Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more