IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Potvrđuju se slutnje: Spajić najavio UKIDANJE doprinosa za PIO… (foto, video)

Gostujući u emisiji Okvir na TVCG, lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić je kazao da će Fond PIO nastaviti da postoji i nakon primjene programa Evropa sad 2 – ali da će se “vjerovatno ukinuti doprinosi za PIO”.

BONUS VIDEO: MILOJKO SPAJIĆ nosilac izborne liste Pokret Evropa sad!

– Fond je prestao suštinski da postoji 2009. godine, jer fond je onaj koji investira novac, što nema od tada funkciju. To je trenutno jedna od 94 potrošačke jedinice, koja prima iz trezora ne pitajući se odakle dolazi taj novac – kazao je Spajić.

Kazao je da to nije fond “već protočni bojler iz trezora, te da će PIO to da radi nebitno da li će biti ili neće biti doprinosa”.

Poručio je da mogu ukidati doprinose za Fond PIO i da se to razmatra kao dio programa Evropa sad 2.

Čitaj još:   HERCEG NOVI NEKAD SIMBOL ANTIFAŠIZMA A DANAS ČETNIŠTVA...

– To je nebitno, niko nikad nije pominjao da su potrebni doprinosi za MUP ili za odbranu za finansiranje vojske. Mislim da su indirektni porezi mnogo bolji za dugoročno finansiranje budžeta. To je i opterećenje za poslodavce, jer to podiže fiksne troškove poslodavaca – kazao je Spajić.

Istakao je da je potrebno smanjiti neproduktivnu potrošnju za nekih 150 miliona eura, kako bi se obezbijedili uslovi za kratkoročne mjere poput povećanja minimalnih penzija.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more