IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- POLICIJA I DALJE ĆUTI: Huligan napali zaposlene u Hitnoj pomoći, četvero povrijeđenih… (foto, video)

Grupa navijača fizički je napala četvrro zaposlenih u Hitnoj medicinskoj pomoći u Podgorici. Incident se dogodio uoči utakmice fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Mađarske…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 20. VI. 2022… 00: 38… PODGORICA- POLICIJA I DALJE ĆUTI: Huligan napali zaposlene u Hitnoj pomoći, četvero povrijeđenih… (foto, video)

Uprava policije još uvijek se nije oglasila povodom incidenta koji se dogodio preksinoć ispred zgrade podgoričke Hitne pomoći, kada je grupa “navijača” crnogorske reprezentacije, napala zdravstvene radnike, a četvoro njih je zatražilo pomoć u Urgentnom centru i konstatvane su im fizičke povrede.

Prema nezvaničnim saznanjima VOP-a policija je izuzela video nadzor i formira predmet za tužilaštvo.

Kako je VOP juče objavio, do incidenta je došlo oko 17,30 časova, a nakon dolaska intervente jedinice, niko od napadača nije priveden.

Zaposleni  tvrde da su im policajci iz interventne jedinice “savjetovali” da uđu u zgradu i “ne provociraju”.

Kako su nam danas kazali zdravstveni radnici, očekuju da policija hitno reaguje, da odgleda video snimak sa nadzorne kamere i preduzme mjere da ih zaštiti. Dodaju da, ako se ispostavi da je bilo ko od njih prkršio ljekarsku etiku i pravila službe, neka odgovara, ali da država mora beskompromisno zaštititi zdravstvene radnike.

Kako nezvanično saznajemo, napadači su tvrdili da su ih zaposleni iz Hitne pomoći, navodno, “provocirali” dizanjem tri prsta, dok zdravstveni radnici kažu da je nekoliko njih, jer nije bilo posla i pacijenata, mirno stajalo ispred zgrade i posmatralo navijače koji su išli ka stadionu, te da apsolutno nikakvih “provokacija” nije bilo.

“Još uvijek nemamo informaciju šta je preduzeto, i da li je, povodom napada na zdravstvene radnike. Čuli smo za spekulacije da je neko od nas, navodno, “provocirao” napadače. Niko nije dizao tri prsta niti su bilo čime izazvani da nas napadnu. Postoji video nadzor, izuzeti su snimci, tako da očekujemo da se policija oglasi. Makar mi zdrstveni radnici definitivno ne gledamo ko je koje pripadnosti političke, nacionalne i ne ističemo se po tome nego po humanosti. Tu smo da pružamo pomoć ljudima kojima je potrebna zdravstvena pomoć, i to radimo”, kazali su za VOP zdravstveni radnici koji su preksinoć napadnuti.

Napadači su, navodno, prema nepotvrđenim informacijama, tvrdili da su bili “isprovocirani” dizanjem tri prsta.

Jedan od napadača je, nakon što je policija reagovala i zaustavila fizički obračun, jednome od zaposlenih u Hitnoj pomoći, navodno, dovikivao i prijetio, pokazujući rukom u predjelu vrata, da će ga “srediti”.

Čitaj još:   MIHAILO Anđušić: Da je DPS- u ovo palo na pamet tresla bi se javna scena...

Isti napadači, nakon što nisu privedeni nakon incidenta, poslije utakmice su ponovo došli ispred zgrade Hitne pomoći, navodno, s namjerom da nastave maltretiranje zaposlenih, ovoga puta je bila u pitanju druga smjena, ali su to sada spriječili prisutni policajci.

Prema nezvaničnim informacijama, takođe, isti napadači su zaposlene iz Hitne koji su dežurali na tribinama, ispitivali o određenim kolegama, i kada su u smjeni.

Da je došlo do incidenta potvrdili su nam juče zaposleni u Hitnoj pomoći, kao i direktor dr Vuk Niković. 

Niković nam je, kada smo ga kontaktirali, rekao da se zbog incidenta vratio sa kraćeg odmora, te da je upravo krenuo ka zgradi Hitne pomoći kako bi policija izuzela video snimak sa nadzorne kamere.

“Nakon toga, kada se vidi šta se tačno dešavalo i ko su učesnici incidenta i napadači na zdravstvene radnike, očekujem da se preduzmu adekvatne mjere”, kazao je Niković za VOP. On je izrazio zabrinutost jer nasilje usmjereno ka zdravstvenim radnicima eskalira.

“Za mojih 25 godina u Hitnoj pomoći doživio sam dva– tri incidenta, dok je to poslednjih godina toliko eskaliralo da je za brigu. Očekujem da se uradi kredibilna procjena bezbjednosti zaposlenih u jedinicama hitne pomoči i da se preduzmu adekvatne mjere”, kazao nam je Niković.

Medicinska sestra Rajka Stanišić potvrdila nam je da je bila u smjeni kada je došlo do napada, te da je i sama povrijeđena.

“Nije bilo posla, ni pacijenata, te je dio zaposlenih stajao ispred zgrade i posmatrao navijače koji su prolazili na utakmicu. Ja sam bila u holu i u jednom momentu sam vidjela kako jedan od navijača, zajapuren, prilazi kolegi V. G. koji je sjedao ispred ulaznih vrata, viče i hvata ga za gušu, i bradu. Kada sam to vidjela, izletjela sam i stala između njih kako bih spriječila veći sukob.

Nastao je haos, izletio je i doktor, došlo je do guranja i čupanja, činilo se da niko ne reaguje iako je bilo policije na svakom ćošku. Kolega je viknuo onda dozivajući policiju, a ubrzo je došla interventna jedinica”, ispričala nam je Stanišić koja zbog povrede vrata, nakon odlaska u Urgentni centar, nosi tzv “kragnu”. Jedan od njenih kolega, kako kaže, nosi langetu, a jednom je povrijeđena ruka.

Čitaj još:   IVAN Videnović: Srbima u Crnoj Gori ugroženo je samo pravo da od svoje države prave veliku Srbiju... (foto, video)

Kako su za VOP ispričali zaposleni koji su preksinoć bili u smjeni, napali su ih navijači koji su nosili crne majice sa zelenim natpisom “Crna Gora”.

Pripadnici interventne policije koji su prekinuli sukob su zaposlenima, navodno, rekli da uđu u zgradu Hitne pomoći kako “ne bi provocirali” navijače.

“Kada su jednog od napadača poveli u “maricu” odnekud se pojavilo dijete od tri – četiri godine koje je plakalo, a napadač je tvrdio da je to njegovo dijete, pa su ga pustili i nije priveden” ispričali su nam zaposleni uz pitanje – gdje je to diijete bilo dok je huligan tukao zdravstvene radnike.

Zaposleni su kontaktirali direktora Nikovića koji im je rekao da incident prijave policiji i da pođu da saniraju povrede, i oni su to učinili.

Niković je je potvrdio za VOP da su zaposleni povrijeđeni te da je, za sada, dvoje na bolovanju zbog povreda.

Iz policije još uvijek nisu odgovorili na pitanja VOP-a da li su napadači privedeni, te da li će istražiti da li su pripadnici interventnog voda policije reagovali u skladu sa pravilima. (V.M.)

BONUS VIDEO: Kako izgleda noć ekipe Hitne pomoći u Podgorici

izvor VOP.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more