IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pijani Rus teško ranio policajca u Crnoj Gori: Uhapšeni ga napao i pokušao da pobjegne… (foto)

Policija je postupajući po prijavi za porodično nasilje uhapsila V.R. državljanina Ruske Federacije, koji je počinio prekršaj iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici…

HERCEC NOVI: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 22. VI. 2022… 19: 38… Pijani Rus teško ranio policajca u Crnoj Gori: Uhapšeni ga napao i pokušao da pobjegne… (foto)

Sužbenik policije Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, Balša Vemić zadobio je teške tjelesne povrede prilikom sprovođenja uhapšenog državljanina Rusije V.R., koji je pokušao da pobjegne.

“Njega je V.R. fizički napao prilikom pokušaja bjekstva, kojom prilikom je Vemić zadobio teške tjelesne povrede padom sa potpornog zida, u vidu naprsnuća kuka i kičmenog stuba. On je hospitalizovan u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković”– Risan”, saopšteno je iz Uprave policije UP.

Naime, hercegnovska policija je, 19. juna, postupajući po prijavi za porodično nasilje uhapsila V.R. državljanina Ruske Federacije, koji je počinio prekršaj iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

“On je u alkoholisanom stanju svojoj majci upućivao prijeteće riječi, pri tom držeći šarafciger u ruci. Prilikom lišenja slobode kod V.R. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,96 g/kg”, kazali su iz policije.

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Zašto kažeš popis, a misliš na posrbljavanje? (foto)

V.R. je u službenim prostorijama, nakon hapšenja zbog izvršenog prekršaja, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, na način što je fizički napao dva policijska službenika.

“Juče su službenici Uprave policije osumnjičenog sproveli državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji mu je odredio zadržavanje zbog pomenutog krivičnog djela”, navode iz policije.

V.R. je, prilikom sprovođenja iz zgrade tužilaštva do motornog vozila, pokušao da se udalji sa lica mjesta, kojom prilikom je fizički napao policijskog službenika Vemića.

Brzom reakcijom policije spriječeno je njegovo bjekstvo.

“Osumnjičeni je prilikom pada zadobio povredu skočnog zgloba, nakon čega mu je ukazana ljekarska pomoć”, kazali su iz policije.

Iz policije ističu da to nije prvi, niti jedini slučaj gdje policijski službenici radeći časno i profesionalno svoj posao doživljavaju, ne samo neprijatnosti, već se događa da budu napadnuti, povrijeđeni, a nažalost zabilježeni su i slučajevi gdje su policijski službenici gubili živote na dužnosti.

“Pripadnici Uprave policije, radeći svoj posao, prvenstveno da bi sačuvali bezbjednost građana i njihove živote, se svakodnevno suočavaju sa raznim izazovima i rizikuju svoje živote, te je tako u ovom slučaju službenik Vemić zadobio teške povrede koje će mu ostaviti trajne zdravstvene posledice”, navode iz policije.

Čitaj još:   GI "21.maj": Kada imamo stranke koje su na povocu stranih agentura i reakcionara u mantijama jasno je zašto Crnoj Gori ovako “dobro ide”... (foto)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more