IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMMAR Borančić: MILOJKO Spajić će, ako ne uspije “Evropa sad2”, uzeti kofer i put Singapura… (foto, video)

“Pitanje je koliko je partija evropske orjentisanosti, URA to nije, pitanje je i za Evropu sad kada su spremni da idu u koaliciju sa nekadašnjim DF- om čiju politiku dobro znamo” kazao je on i dodao da sve upućuje na to da ćemo brzo na izbore…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumna, vijesti, petak, 23. VI. 2022… 12: 38… AMMAR Borančić: MILOJKO Spajić će, ako ne uspije “Evropa sad2”, uzeti kofer i put Singapura… (foto, video)

Mjere koje preduzima Pokret Evropa Sad u povećanju plata a na uštrb doprinosa za Fond PIO u eksperimentu bez dublje analize kakve će posledice izazvati ta rješenja, kazao je gostujući u jutarnjem na televiziji 7 portparol Liberalne partije Ammar Borančić.

“Ovakvim reakcijama lideri PES-a žrtvuju najosjetljiviju kategoriju društva, a to su penzioneri. Kroz prvi projekat Evrope Sad uništen je zdravstveni sistem, sada se isto planira sa penzionim sistemom.

Povećanja zarade nema na osnovu realnih činioca već na osnovu okidanja svega onoga što ide u bruto iznos. Građani će se ovako naći na jednoj ledini”, kazao je Borančić i dodao da reforma Fonda PIO treba ali ne ad hok i preko noći osvrnuvši se na primjer Hrvatske kojoj je trebalo prema njegovim riječima deset godina da reformišu penzioni sistem.

BONUS VIDEO: Milojko Spajic, Evropa sad 2

To što ministar Damjanović tvrdi da ima novca u budžetu, Borančić pita što smo se zadužili više miliona prije par mjeseci po kamatnoj stopi 10 odsto.

Čitaj još:   "TO JE NOVI SVJETSKI RAT": Bajden pozvao Amerikance da napuste Ukrajinu- Neću slati vojsku po njih... (foto, video)

“Vjerovatno ćemo se morati zadužiti jednu milijardu što je najavio Spajić. Mislim da ćemo ovakvom politikom biti kao cvrčak iz bajke o cvrčku i mravu da ćemo teško preteći zimu. Prvo zaduženje od skoro milijardu kada je gospodin Spajić bio ministar bilo je za tekuću potrošnju a ne infrastrukturne projekte i to je prvi slučaj takvog zaduženja u istoriji Crne Gore” kazao je Borančić i dodao da dolazimo u opasnu situaciju zbog svega ovoga.

“Gospodina Spajića to mnogo ne zanima jer on kaže podnijeće ostavku ako ne uspije Evropa sad 2, to znači uzeće kofer i put Singapura dok ćemo se mi nositi sa tim problemima”, kazao je on.

O budućem formiranju Vlade, koalicija Zajedno nije još pregovarala otkrio je on.

“Neozbiljno je to što iz Evrope sad poručuju neće sa koalicijom Zajedno. Jedina stabilna Vlada može biti sa našom koalicijom” kazao je portparol Liberalne partije i dodao da je njihova koalicija jedina principjelna.

Cilj buduće Vlade treba da bude odblokiranje institucija i EU Integracija a pitanje je koliko partija to stvarno želi, kaže on.

“Pitanje je koliko je partija evropske orjentisanosti, URA to nije, pitanje je i za Evropu sad kada su spremni da idu u koaliciju sa nekadašnjim DF- om čiju politiku dobro znamo” kazao je on i dodao da sve upućuje na to da ćemo brzo na izbore.

Čitaj još:   AMMAR Borančić: JAKOV Milatović apsolutni šampion apsurda, politizacija popisa je to što radi on i njegovi politički i duhovni mentori... (foto)

Što se tiče kongresa Liberalne partije koja će sjutra biti održana i na kojoj će se birati novo rukovodstvo partije Borančić kaže da će za predsjednika biti izabran Vatroslav Belan.

“Iza njega stoji sjajna biografija i uspjesi” zaključio je AMMAR Borančić…

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more